Η ΕΦΕ θα παρουσιάσει το πλούσιο φωτογραφικό έργο από τις Κάννες του ενεργού θρύλου Βαγγέλη Ρασσιά.


 

Η ΕΦΕ (Ελληνική Φωτογραφική Εταιρία) διοργανώνει παρουσίαση του πλούσιου φωτογραφικού έργου του ενεργού θρύλου Βαγγέλη Ρασσιά στις Κάννες – μέρος μόνο του συνόλου από μια ζηλευτή καλλιτεχνική πορεία 42 ετών, σε μια από τις σπάνιες εμφανίσεις του.

Το πρώτο του πορτρέτο ήταν αυτό του σπουδαίου Έλληνα σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά το 1982 την χρονιά που κέρδισε και τον Χρυσό Φοίνικα για την ταινία «Ο αγνοούμενος». Έχει φωτογραφίσει από τον Robert De Niro και την Uma Thurman μέχρι τους Akira Kurosawa, Krzysztof Kislovsky, Roman Polanski, αλλά και ίσως όλους τους σημαντικούς Διεθνείς αλλά και  Έλληνες αστέρες και καλλιτέχνες, επιστήμονες και πολιτικούς. Ο ενεργός θρύλος της φωτογραφίας και διεθνώς διακεκριμένος φωτογράφος Βαγγέλης Ρασσιάς διαθέτει ένα βιογραφικό που «ταξιδεύει» από την Ελλάδα μέχρι τη Βραζιλία και από την Κυανή Ακτή μέχρι το Παρίσι. Πλέον είναι εγκατεστημένος μόνιμα στην Ελλάδα, αλλά η διεθνής εμπειρία και φιλοσοφία του αντικατοπτρίζονται σε κάθε του λήψη.

O Oliver Stone παρατηρεί τις φωτογραφίες του Βαγγέλη Ρασσιά

Βαγγέλης Ρασσιάς: “Ο σπουδαίος ψυχαναλυτής  Ζακ Λακάν είχε πει το εξής: «Το ασυνείδητο είναι δομημένο ως μία γλώσσα». Η φωτογραφία δεν έχει δικό της λόγο, δηλαδή δεν υφίσταται το «μία εικόνα, χίλιες λέξεις». Εμείς, οι θεατές, έχουμε τη γλώσσα. Η φωτογραφία δίνει το ερέθισμα. Αλλά έχει ένα σημαίνον και ένα σημαινόμενο. Το σημαίνον είναι το δέντρο και το σημαινόμενο είναι το δάσος. Αυτό επιδιώκω να κάνω μέσα από τη φωτογραφία, ώστε τα πορτρέτα μου να είναι διαχρονικά. Αν η φωτογραφία δεν έχει σημαίνον και σημαινόμενο, τα πορτρέτα δεν αντέχουν στον χρόνο.”

CLINT-EASTWOOD-©Vangelis-Rassias-1024×695
TOM-CRUISSE-NICOL-KINDMAN-©Vangelis-Rassias-1024×763
Brigitte-Nielsen-©Vangelis-Rassias-1024×683

Οι φωτογραφίες που θα παρουσιαστούν έχουν δημοσιευθεί με το όνομα του Βαγγέλη Ρασσιά σε Ελληνικά, Γαλλικά και Αμερικανικά έντυπα. Συνεργάζεται με το πρακτορείο  Global Image Works στην Νέα Υόρκη.

Εκθεσιακό Κέντρο ΕΦΕ – Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία:
Πόντου 12, Ιλίσια, Αθήνα Τηλ. 210 8228131

Παρουσίαση: Τετάρτη 282-2024, 19.00
Είσοδος Ελεύθερη

Περισσότερα για το έργο του Βαγγέλη Ρασσιά μπορείτε να δείτε στα Social Media στους παρακάτω συνδέσμους:

Instagram: https://www.instagram.com/vangelis_rassias_photography

Facebook: http://www.facebook.com/studiorassias

http://www.facebook.com/vangelis.rassias

http://www.facebook.com/AdvertisingArtPhotography

Tumblr:

http://www.v-rassias.tumblr.com

http://www.faces-of-7th-art.tumblr.com  (Archives of Actors & Directors)

http://www.v-rassias-corps.tumblr.com  (Nudes & Women’s Bodies)

http://www.fashion-v-rassias.tumblr.com

 

 

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ