Τα κατοικίδια ζώα πρέπει να επιλεχθούν από τον παραλήπτη, όταν αυτός θα το αποφασίσει


 

Ένα κατοικίδιο ζώο , είναι σίγουρα “δώρο” για όποιον έχει αποφασίσει να αναλάβει τις ευθύνες και την φροντίδα του. Η ανιδιοτελής αγάπη που θα εισπράξει, τα χάδια και τα παιχνίδια είναι μόνο λίγα από τα οφέλη που αποκομίζει ο ιδιοκτήτης ενός κατοικίδιου, ενώ έχει αποδειχτεί, ότι εκτός από εξαιρετική παρέα, τα ζώα έχουν θετική επίδραση στην ψυχολογία μας.

Eπιπλέον, καλύτερη σωματική υγεία, μειωμένα επίπεδα στρες, δημιουργία ρουτίνας που βοηθάει στην σταθερότητα, βοήθεια στους ανθρώπους με κατάθλιψη, μειώνει σημαντικά το αίσθημα της μοναξιάς, προσφέρει αλληλεπίδραση και επικοινωνία με άλλους ανθρώπους που έχουν και αυτοί κατοικίδιο ή ασχολούνται με τα ζώα συντροφιάς.

Παρόλα τα θετικά, θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι η επιθυμία να αποκτήσουμε κάποιο ζώο, δεν είναι αρκετή. Ένα κατοικίδιο απαιτεί χρόνο, χώρο και χρήματα προκειμένου να είναι ευτυχισμένο και υγιές. Χρόνο για βόλτες, εκτόνωση, εκπαίδευση, περιποίηση και χρήματα για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και τροφή.

Το πρόσωπο που θέλετε να χαρίσετε ένα ζώο πρέπει να είναι έτοιμο να αναλάβει μια δέσμευση ως προς αυτό. Ένα ζώο είναι ένα ζωντανό πλάσμα με ευθύνες και υποχρεώσεις και δεν μπορεί να εγκαταλειφθεί όταν κάποιος το βαρεθεί. Η έλξη που μπορεί να αισθάνεται ένα μικρό παιδί ή ένας ενήλικας ίσως να εξασθενίσει όταν το χαριτωμένο κουτάβι ή το γατάκι μεγαλώσει και γίνει ένα ενήλικο ζώο.

Αν ένας φίλος σας ή κάποιος από την οικογένεια σας θέλει να αγοράσει ένα ζώο, αφήστε τον να το επιλέξει μόνος του. Εσείς μπορείτε δωρίσετε κάποιο από τα απαραίτητα αξεσουάρ που ένας νέος ιδιοκτήτης κατοικίδιου χρειάζεται.

 

 

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ