Το ζώο υποβλήθηκε σε ευθανασία, διαδικασία που ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 23:00 το βράδυ της Τρίτης


 

Ευθανασία αποφασίστηκε να γίνει στο άτυχο γαϊδουράκι το οποίο βασανίστηκε από τον ιδιοκτήτη του στο Γραμμένο των Ιωαννίνων. Το τραυματισμένο ζώο, εξέτασε εξειδικευμένο κτηνιατρικό κλιμάκιο, το οποίο διαπίστωσε ότι τα τραύματα του ζώου είναι πολύ σοβαρά, ενώ παράλληλα είχε δυσκολία στην αναπνοή και υποθερμία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων το γαϊδουράκι υποβλήθηκε τελικά σε ευθανασία , έπειτα από σχετική απόφαση εξειδικευμένου κτηνιατρικού κλιμακίου που εξέτασε το ζώο.

Σύμφωνα με τη γνωμάτευση από τους δυο ιππίατρους, κρίθηκε εν τέλει η λύση της ευθανασίας εξαιτίας των πολλαπλών τραυμάτων σε διάφορα σημεία του σώματός του.

Το άτυχο ζώο παρουσίαζε συμπτώματα υποθερμίας και ήταν αδύνατη η μεταφορά του σε ιδιωτική κτηνιατρική κλινική για την θεραπεία του. Η ευθανασία επιλέχθηκε για λόγους ευζωίας ως λύση για την ανακούφιση του πόνου δεδομένου της μη αναστρέψιμης πορείας της υγείας του.

Αρχικά είχε γίνει γνωστό πως το γαϊδουράκι ενδέχεται να μεταφερθεί σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης, όμως, τα τραύματά του είναι τόσο σοβαρά που η μεταφορά του σε άλλη περιοχή κρίθηκε αδύνατη.

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση κατηγορείται ο αντιδήμαρχος του δήμου Ζίτσας, ο οποίος επιμένει πως πρόκειται για ατύχημα, ενώ χθες παύθηκε από τα καθήκοντά του με απόφαση της δημοτικής αρχής.

Ο αντιδήμαρχος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, όπου, μετά την απολογία του, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

 

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ