Αθώος δήλωσε στην απολογία του στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας ο 59χρονος μεσίτης, ο οποίος κατηγορείται για το θάνατο του 33χρονου ακτιβιστή Ζακ Κωστόπουλο


 

Ατυχές συμβάν χαρακτήρισε τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου ο 59χρονος κατηγορούμενος κατά την απολογία του, ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας. «Έδρασα ενστικτωδώς» είπε στους δικαστές, ενώ αρνήθηκε ότι χτύπησε τον 33χρονο ακτιβιστή, λέγοντας ότι «καθώς κλωτσούσα τα τζάμια του κοσμηματοπωλείου, το κεφάλι του ήρθε σε επαφή με το πόδι μου» προσθέτοντας:

«Δεν περίμενα σε καμία περίπτωση αυτή την εξέλιξη. Σήμερα πιστεύω ότι ήταν ένα ατυχές συμβάν ο θάνατός του και παρά πολύ λυπητερό αλλά δεν είχε σχέση με τη δράση μου. Δεν χτύπησα το κεφάλι του. Χτύπησα στον αέρα και ήρθε σε επαφή. Αν ήθελα να τον χτυπήσω θα συνέχιζα, αλλά δεν το έκανα».

Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι όταν είδε να κινδυνεύουν οι συνάνθρωποί του, αντέδρασε ενστικτωδώς για να μη γίνει κακό.

«Η αστυνομία δεν είχε έρθει και πήγα να προλάβω το κακό. Είναι ευθύνη να προστατεύσεις το συνάνθρωπο όταν κινδυνεύει. Ανιδιοτελές κίνητρο είχα και λειτούργησα ενστικτωδώς αλλά και με λογική», ανέφερε ο 55χρονος με την πρόεδρο να σχολιάζει: «Αν ενεργούσαν όλοι ενστικτώδως θα ήμασταν ζούγκλα…».

Ο κατηγορούμενος δεν διευκρίνισε γιατί αφού προσπαθούσε να περιορίσει τον Ζακ Κωστόπουλο μέσα στο κοσμηματοπωλείο, θέλησε την ίδια στιγμή να καθαρίσει τα τζάμια (τα οποία προεξείχαν στη βιτρίνα αποτρέποντας την έξοδο του 33χρονου) με αποτέλεσμα να του ανοίξει πέρασμα για να βγει έξω.

Απολογήθηκε και ο 77χρονος ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου

Ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου αρνήθηκε ότι είχε πρόθεση να κάνει κακό και να σκοτώσει τον Ζακ Κωστόπουλο.

Ο 77χρονος κοσμηματοπώλης ισχυρίστηκε ότι στόχος όλων των ενεργειών του ήταν να κρατήσει το θύμα μέσα στο κατάστημα του έως ότου φτάσει η αστυνομία να τον συλλάβει υποστηρίζοντας ότι τα δικά του χτυπήματα δεν συνδέονται αιτιώδης με το θανατηφόρο αποτέλεσμα

Περιγράφοντας την επίδικη σκηνή ο κατηγορούμενος  αναφέρθηκε στο «μαχαίρι που κουνούσε μέσα στο μαγαζί, σε έξαλλη κατάσταση» ο Ζακ Κωστόπουλος και επεσήμανε ότι ο ίδιος ήταν σε κατάσταση σοκ, ενώ θέλησε να εξηγήσει στο δικαστήριο ότι οι κλωτσιές που έριξε στο κεφάλι του 33χρονου δεν θα μπορούσαν να είναι θανατηφόρες γιατί ήταν… «ξόφαλτσες».

Ο ίδιος δήλωσε φοβισμένος από τη θέα του μαχαιριού που, όπως είπε κρατούσε ο εγκλωβισμένος Ζακ Κωστόπουλος. «Με απειλεί να μην μπω στο μαγαζί μου. Αυτό ένιωσα. Και ήταν η πρώτη μου εντύπωση. Αφού βγήκε κατάλαβα ότι δεν έλειπε τίποτα από το μαγαζί» ενώ αναφέρθηκε στο συμπέρασμα που έχει καταλήξει, λέγοντας: «Τι έπρεπε να υποθέσω; Ότι μπήκε να πιει καφέ; Το ότι δεν έκλεψε βγάζω τα συμπεράσματα μου. Σε δευτερόλεπτα θα μπορούσε να κλέψει. Πήγε στο ταμείο δεν βρήκε λεφτά, εγκλωβίστηκε και φοβήθηκε και σκέφτηκε να μην κλέψει για να μην το πιάσουν με τα πράγματα πάνω του».

 

Κατά τη συνεδρίαση απολογήθηκαν δύο από τους τέσσερις κατηγορούμενους αστυνομικούς, οι οποίοι υποστήριξαν ότι όταν πήγαν στο σημείο, ο Ζακ ήταν σε κατάσταση αμόκ.

Αναφορικά με το μαχαίρι και την απουσία δακτυλικών αποτυπωμάτων, ο πρώτος αστυνομικός κατέθεσε ότι ο ιδιοκτήτης του  κοσμηματοπωλείου,  του ανέφερε πως «στην προσπάθεια του να φύγει ο Ζακ Κωστόπουλος κόπηκε στα τζάμια» ενώ ο κατηγορούμενος μεσίτης, του είπε ότι «τον αφόπλισε με το μαχαίρι το οποίο είχε πετάξει στο κατάστημα».

 

 

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ