Η ιδέα ξεκίνησε από τους Τζαουέντ Καρίμ, Τσαντ Χάρλεϊ και Στιβ Τσεν οι οποίοι ήταν όλοι πρώην υπάλληλοι της PayPal.


Η πιο γνωστή ιστορία αναφέρει πως  ο Χάρλεϊ και ο Τσεν ανέπτυξαν την ιδέα για το YouTube στις αρχές του 2005, αφού είχαν αντιμετωπίσει δυσκολία στην κοινή χρήση ενός βίντεο, για έναν πυροβολισμό σε ένα πάρτι στο διαμέρισμα του Τσεν στο Σαν Φρανσίσκο. Επίσης, ο Χάρλεϊ και ο Τσεν έχουν αναφέρει ότι η αρχική ιδέα για το YouTube ήταν μια έκδοση βίντεο από μια online dating υπηρεσία, με επιρροές από την ιστοσελίδα Hot or Not.

Ο Καρίμ έχει δηλώσει ότι η έμπνευση για το YouTube εμφανίστηκε για πρώτη φορά μετά το περιστατικό με  την Τζάνετ Τζάκσον το 2004, όταν το στήθος της είχε εκτεθεί κατά την διάρκεια παράστασης της, ενώ αργότερα από το τσουνάμι στον Ινδικό Ωκεανό το 2004.

Ότι και αν ισχύει από αυτά, η ιδέα λειτούργησε και μόλις σε 20 μήνες λειτουργίας, το YouTube αγοράστηκε από την Google.

Το YouTube που εδρεύει στην Καλιφόρνια, είναι ιστότοπος, ο οποίος επιτρέπει κοινοποίηση, αποθήκευση, αναζήτηση και αναπαραγωγή ψηφιακών βίντεο και ψηφιακών ταινιών. Καθημερινά «ανεβαίνουν» βίντεο με ταινίες, μουσική, κλιπ, επαγγελματικά και ερασιτεχνικά.

Ως σήμερα  το Baby Shark Dance με 7,9 δισεκατομμύριά προβολές είναι το πρώτο σε προβολές video στο YouTube ενώ ακολουθεί το Despacito με 7,2 δισεκατομμύριά εμφανίσεις


Στην χώρα μας, Η Μικρή Αράχνη από τα Ζουζούνια είναι ως τώρα το video με τις περισσότερες προβολές, 440 εκατομμύρια περίπου!


Ο πιο δημοφιλής λογαριασμός παγκοσμίως, με 172 εκ. εγγεγραμμένους χρήστες είναι η εταιρία T-Series, ινδική εταιρία παραγωγής μουσικής και τηλεοπτικών προγραμμάτων ενώ στη Ελλάδα η δισκογραφική εταιρεία Cobalt Music με 886 χιλιάδες εγγεγραμμένους χρήστες.

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ