Σε τελικό επίπεδο κινητοποιήσεων βρίσκονται υγειονομικοί που δεν έχουν δεχτεί να εμβολιαστούν και έχουν τεθεί σε αναστολή εδώ και περίπου 7 μήνες


 

Με ομαδική απεργία πείνας κλιμακώνουν οι υγειονομικοί την διαμαρτυρία τους για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά του κορονοϊού καθώς πλησιάζουμε στο τέλος Μαρτίου οπότε και λήγει η προθεσμία που έχει θέσει το υπουργείο Υγείας προκειμένου να αποφασίσει αν θα συνεχίσει να κρατάει αυτούς τους εργαζομένους σε αναστολή ή αν θα τους οδηγήσει ακόμα και εκτός ΕΣΥ, όπως έχει δηλώσει ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

 

Πόσο θα συνεχίσουν οι 5 την απεργία πείνας; “Φτάσαμε στις έσχατες λύσεις. Όσο αντέξουμε θα κάνουμε απεργία. Μόνο τα κορμιά μας έχουμε πλέον να διαθέσουμε! Ούτως ή άλλως θα πεθαίναμε από την πείνα!”, δήλωσε ένας εκ των απεργών.

Γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό διαμαρτύρονται κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και παράλληλα διεκδικούν αύξηση μισθών, ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά, αλλά και άρση των αναστολών εργασίας. Πιο συγκεκριμένα, οι υγειονομικοί, ζητούν να επιστρέψουν στην εργασία τους με 2 rapid test την εβδομάδα, όπως συμβαίνει σε άλλα εργασιακά περιβάλλοντα.

Οι πέντε απεργοί πείνας, όλοι υγειονομικοί από διάφορα νοσοκομεία της Ελλάδας, 3 άνδρες και δύο γυναίκες, συμπληρώνουν σήμερα 7 ημέρες απεργίας όπου λαμβάνουν μόνο υγρά.

 

 

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ