Το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά» για την παροχή δωρεάν προληπτικής μαστογραφίας στις γυναίκες 50-69 ετών παρουσιάστηκε στο ΚΠΙΣΝ


 

Στην εκδήλωση βρέθηκε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, που υποσχέθηκε και άλλες παρεμβάσεις για τη βελτίωση της δημόσιας υγείας.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, τουλάχιστον 1,3 εκατομμύρια γυναίκες στη χώρα μας θα έχουν τη δυνατότητα να υποβληθούν δωρεάν σε ψηφιακή μαστογραφία το αμέσως επόμενο διάστημα. Το πρόγραμμα αφορά δωρεάν εξετάσεις για όλες τις γυναίκες 50-69 ετών και περιλαμβάνει τις εξής εξετάσεις:

  • εξέταση ψηφιακής μαστογραφίας
  • κλινική εξέταση (σε περίπτωση ευρήματος)
  • υπερηχογράφημα (σε περίπτωση ευρήματος)

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει με αποστολή sms από αύριο στις ασφαλισμένες που πληρούν τα ηλικιακά κριτήρια. Μετά το sms που θα αποστέλλεται, η κάθε ενδιαφερόμενη θα μπορεί να κλειστεί ραντεβού σε ιδιωτική μονάδα υγείας για τη μαστογραφία.

Η σχετική πλατφόρμα από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης είναι έτοιμη ώστε οι πολίτες να κλείνουν τα ραντεβού τους. Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα οι γυναίκες, να ορίζουν την περιοχή που επιθυμούν να πραγματοποιηθεί η εξέταση, ανεξάρτητα από τον τόπο διαμονής τους.

Μετά τους ελέγχους του μαστού, θα ακολουθήσουν οι διαγνωστικές εξετάσεις για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας από τον Ιούλιο καθώς και για τον καρκίνο του παχέος εντέρου.

Κατά την παρουσίαση του προγράμματος, ο πρωθυπουργός δήλωσε:

«Εγκαινιάζουμε το πρώτο μεγάλο πρόγραμμα προσυμπτωματικού ελέγχου και δίνουμε το όνομά του στη Φώφη Γεννηματά που αγωνίστηκε με θάρρος και αυτοθυσία όχι μόνο για να ξεπεράσει τη δική της ασθένεια, αλλά για να ενημερώσει και άλλες γυναίκες για τη σημασία του προσυμπτωματικού ελέγχου. Με τη χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης είμαστε σε θέση να θέσουμε σε λειτουργία το πρώτο μαζικό πρόγραμμα προσυμπτωματικού ελέγχου, ξεκινάμε με τον καρκίνο του μαστού».

 

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ