Η θεατρική παράσταση «Χώμα στα χέρια κάρπισε» θα φιλοξενηθεί στις 28/8 στον χώρο του Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας και στις 29/8 στο Φεστιβάλ του Δήμου Σικυωνίων


 

Βρεθήκαμε στην Δραματική Σχολή Αθηνών “Γιώργος Θεοδοσιάδης” και με χαρά παρακολουθήσαμε την πρόβα της παράστασης «Χώμα στα χέρια κάρπισε» σε σκηνοθεσία Βασίλη Ρίσβα.

Η παράσταση δημιουργήθηκε από την σύμπραξη της Δραματικής Σχολής Αθηνών “Γιώργος Θεοδοσιάδης” με τον Σύλλογο Πολιτισμού “Σαν Παραμύθι” που εδρεύει στο Κιάτο Κορινθίας.

Η θεατρική παράσταση «Χώμα στα χέρια κάρπισε» θα φιλοξενηθεί στις 28/8 στον χώρο του Μουσείου Περιβάλλοντος Στυμφαλίας με το οποίο ο Σύλλογος “Σαν Παραμύθι” διατηρεί μακρόχρονη συνεργασία. Υπό την αιγίδα της Μυκώνης, η παράσταση θα παρουσιαστεί και στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κιάτου στο πλαίσιο των Σικυωνίων 2021, στις 29/8.

Έξι εκπληκτικοί νέοι ηθοποιοί, γεμάτοι ενθουσιασμό για την δουλεία τους, ξεδίπλωσαν μπροστά μας το ταλέντο τους αλλά και τις σκέψεις τους για την τέχνη, το μέλλον και τα όνειρά τους.

Είχαμε την τιμή να συνομιλήσουμε με τον σκηνοθέτη της παράστασης αλλά και με τους ηθοποιούς που συμμετέχουν σε αυτή, τόσο για την δύσκολη περίοδο της πανδημίας που δεν άφησε χώρο για καλλιτεχνική έκφραση όσο και για να όνειρα που κάνουν …

Λίγα λόγια για το έργο

Η παράσταση «Χώμα στα χέρια κάρπισε», εντυπωσιάζει τον θεατή με την αμεσότητα της. Το έργο βασίζεται στην δημοτική ποίηση και ειδικότερα στις «Παραλογές», που αποτελούν μία ιδιαίτερη κατηγορία παραδοσιακών τραγουδιών.
Οι παραλογές, είναι πολύστιχα αφηγηματικά τραγούδια που περιγράφουν μια ολοκληρωμένη ιστορία. Εντάσσουν στο -συνήθως δραματικό- περιεχόμενο τους, διάφορα υπερφυσικά, παράλογα και εξωλογικά στοιχεία. Οι παραλογές έχουν πυκνή αφήγηση, γρήγορη ροή στην εξέλιξη της ιστορίας και θεωρούνται από πολλούς ως η σημαντικότερη καλλιτεχνική δημιουργία του λαού μας.

Όπως σημειώνει ο ηθοποιός και σκηνοθέτης της παράστασής Βασίλης Ρίσβας, “Η παράσταση «ΧΩΜΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΑΡΠΙΣΕ» θέλει να επικοινωνήσει στο κοινό, τον αστείρευτο πλούτο και την δύναμη της δημοτικής μας ποίησης που πάντα βρίσκει τον τρόπο να στοχεύσει στην καρδιά μας, να μας συγκινήσει και να μας κάνει να εκτιμήσουμε βαθύτερα και ουσιαστικότερα τις ρίζες μας.”

Σκηνοθεσία:
Βασίλης Ρίσβας
Παίζουν οι ηθοποιοί:
Πηνελόπη Σκαλκώτου, Γιολάντα Λασκαρίδη, Ναταλία Καντεμνίδη, Νίνα Έππα,
Ανδρέας Λόντου, Στέλιος Σάμιος
Επιμέλεια : Anna Efthimiadou


1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ