Στιγμιότυπο από παλαιότερη συγκέντρωση διαμαρτυρίας του προσωπικού του νοσοκομείου Κορίνθου. photo: SzisidiS

Η κινητοποίηση των εργαζομένων έχει προγραμματιστεί για αύριο 22/8 στις 18:00 έξω από το νοσοκομείο.


 

Καμία πρόοδος, καμία λύση στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο Κορίνθου, με την υποστελέχωση σε ανθρώπινο δυναμικό να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας.

Πιο πρόσφατες αρνητικές εξελίξεις στην ήδη βεβαρημένη κατάσταση η μετάθεση ενός αναισθησιολόγου από την Kόρινθο στο Παίδων, αλλά και η παραίτηση ενός ακόμα γιατρού-ακτινολόγου…

Στιγμιότυπο από παλαιότερη συγκέντρωση διαμαρτυρίας του προσωπικού του νοσοκομείου Κορίνθου. photo: SzisidiS

Οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο αντιδρούν με κινητοποιήσεις κάθε μορφής και καταθέτουν την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει σήμερα το νοσοκομείο του νομού μας.

ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ

  • Τα ΤΕΠ επανδρώνονται από ιατρούς Γενικής Ιατρικής μετακινούμενοι όλοι από Κέντρα Υγείας και από Περιφερειακά ιατρεία, χωρίς τις απαραίτητες ειδικότητες ιατρών.
  • Από την περίοδο της πανδημίας μέχρι και σήμερα συνέβησαν 20 και πλέον παραιτήσεις εξειδικευμένων ιατρών.
  • Τελευταίο χαρακτηριστικό παράδειγμα η παραίτηση ιατρού ακτινολόγου, που καθιστά πλέον τη λειτουργία του ακτινολογικού τμήματος προβληματική, με ορατό τον κίνδυνο στο μέλλον οι εξετάσεις να δίνονται σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα.
  • Η παιδιατρική κλινική δεν είναι στελεχωμένη με τον απαραίτητο αριθμό μόνιμων παιδιάτρων, οπότε ή δεν λειτουργεί ή λειτουργεί περιστασιακά.
  • Στο νομό υπάρχει Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης που εντάσσεται στο ΓΝΚ, εξοπλισμένο αλλά υποστελεχωμένο, που αφήνεται να ρημάζει προκλητικά, ενώ λίγα χιλιόμετρα μακριά ιδιωτικό κέντρο αποκατάστασης κάνει χρυσές δουλειές.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση διεκδικούμε:

  • Κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων με το απαραίτητο μόνιμο ιατρικό και βοηθητικό προσωπικό.
  • Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία. Καμία επιχειρηματική δραστηριότητα.
  • Ένταξη όλων των υγειονομικών στα ΒΑΕ
  • Αυξήσεις στους μισθούς των υγειονομικών που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες τους. Για να σταματήσει το κύμα φυγής ιατρών από το ΕΣΥ.
  • Καμία υπηρεσία του Νοσοκομείου σε χέρια εργολάβων. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους.

Καλούμε σε συλλαλητήριο την Πέμπτη 22/2, ημέρα πανυγειονομικής απεργίας, στις 18:00 έξω από το νοσοκομείο.Όλοι οι εργαζόμενοι του νομού κλιμακώνουμε την πάλη μας με την πανελλαδική – πανεργατική απεργία στις 28/2.

 

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ