Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την νέα απόφαση της Δόμνας Μιχαηλίδου σχετικά με τις Μονάδες Παιδικής Προστασίας και Φροντίδας, η οποία απειλεί τα 14 Σπίτια Ημερήσιας Φροντίδας & Σπίτια Μόνιμης Διαβίωσης του «Χαμόγελου του Παιδιού»


 

Ο πρόεδρος του «Χαμόγελου», Κώστας Γιαννόπουλος, ζήτησε συνάντηση με τον πρωθυπουργό και να προστατευθεί το «Χαμόγελο από την κάθε Μιχαηλίδου» προσθέτοντας πως ο Οργανισμός κινδυνεύει να κλείσει για «για την προσωπική της προβολή» αλλά και πως η υφυπουργός επιδιώκει «συνεργασία με κάποιο παράρτημα διεθνούς φορέα και με άλλους».

Επιπλέον, τόνισε πως πρόκειται για διαχρονικό φαινόμενο από συγκεκριμένο φορέα, γιατί υπάρχει πολύ χρήμα στην παιδική προστασία…

Επίσης, εξήγησε πως για πρώτη φορά, στα 27 χρόνια λειτουργίας του, ο Οργανισμός αντιμετωπίζει τέτοιο πρόβλημα, στο βωμό «της αποϊδρυματοποίησης, που κι εμείς πρεσβεύουμε. Αλλά αποϊδρυματοποίηση, όπως ορίζει η Ευρώπη, με πρόληψη, με διαδικασία που θα αποφεύγεται η αποϊδρυματοποίηση, με τα σπίτια ημερήσιας φροντίδας, που είναι η  καλύτερη λύση για μια οικογένεια που είναι σε κρίση».

Μιλώντας για τα αυστηρά πλέον κριτήρια και ειδικότερα για τις νέες κτηριακές προδιαγραφές, που θέτει η επίμαχη απόφαση, ο κ. Γιαννόπουλος σημείωσε πως τα κτίρια του Οργανισμού, που δεν έχουν αγοραστεί από αυτόν, είναι δωρεές πολιτών. Επιπλέον,  κατήγγειλε ότι στο νέο νομοθετικό πλαίσιο προβλέπονται ποινές φυλάκισης, συλλήψεις, ακύρωση του Δ.Σ. «Να μπορεί υφυπουργός να αλλάζει Δ.Σ. ενός ιδιωτικού φορέα, δεν έχει ξαναγίνει αυτό» είπε.

Απάντησε και στους ισχυρισμούς της κ. Μιχαηλίδου, ότι δεν κλείνει κανένας φορέας κι απλά μπαίνουν ελάχιστες εγγυήσεις σχολιάζοντας πως οι κρατικές και εκκλησιαστικές δομές υπολειτουργούν και παραμένουν υποστελεχωμένες. «Όταν ο ΟΗΕ έχει κάνει αναφορά πως η καλύτερη λύση είναι τα σπίτια που έχουμε στην Ελλάδα; Είμαστε υπέρ της υιοθεσίας και της αναδοχής, το «Χαμόγελο του Παιδιού έχει κάνει τις περισσότερες αναδοχές και υιοθεσίες, αλλά τα παιδιά που δεν υιοθετούνται, που θα τα πάνε; Σε ένα ίδρυμα όλα μαζεμένα;»,  

Τέλος, απαντώντας στα λεγόμενα του Γιώργου Παπαδάκη ότι το «Χαμόγελο» έχει σώσει πολλές παιδιά και ότι ο κόσμος το εμπιστεύεται, αναρωτήθηκε «Μήπως αυτό ενοχλεί; Ό,τι γίναμε το κέντρο αναφοράς και πήραμε 250.000 τηλέφωνα ενώ η κρατική γραμμή -που κι εμείς υποστηρίζουμε- μόνο 800 το χρόνο».

 

 

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ