Σύμφωνα με την ετήσια έκθεσή της «Women in the Workplace», το 33% των γυναικών σκέφτηκαν να αλλάξουν ή να εγκαταλείψουν τη δουλειά τους τον περασμένο χρόνο, έναντι του 25% των γυναικών που συμμετείχαν στην έρευνα του 2020


 

 

Η εξουθένωση που έρχεται με την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού και την αβεβαιότητα σχετικά με την επιστροφή στην εργασία έχει οδηγήσει πολλούς εργαζόμενους -άνδρες και γυναίκες- στα όριά τους.

Νέα δεδομένα από την Lean In και τη McKinsey & Company ωστόσο, δείχνουν ότι το χάσμα μεταξύ γυναικών και ανδρών που αισθάνονται αυτή την κόπωση έχει σχεδόν διπλασιαστεί, ενώ η ανισότητα οδηγεί περισσότερες γυναίκες να σκεφτούν την αλλαγή καριέρας ή ακόμη και την οριστική παραίτηση από τον εργασιακό στίβο.

Αν και αμφότεροι άνδρες και γυναίκες, αναφέρουν υψηλότερα ποσοστά επαγγελματικής εξουθένωσης φέτος σε σύγκριση με πέρυσι, το χάσμα μεταξύ ανδρών και γυναικών που βιώνουν το “burnout*” έχει σχεδόν διπλασιαστεί: το 42% των γυναικών και το 35% των ανδρών δηλώνουν ότι έχουν εξουθενωθεί, σε σύγκριση με το 32% των γυναικών και 28% των ανδρών το περασμένο έτος.

«Είναι πραγματικά ανησυχητικό», δήλωσε η Rachel Thomas, συνιδρύτρια και διευθύνουσα σύμβουλος της Leanin.org, προσθέτοντας:

«Οι γυναίκες συνεχίζουν να κάνουν επίσης τις δουλειές του σπιτιού και τη φροντίδα των παιδιών την περίοδο της πανδημίας σε σύγκριση με τους άνδρες, αλλά πέρα ​​από αυτούς τους προφανείς παράγοντες εξουθένωσης, βλέπουμε ότι οι γυναίκες αναλαμβάνουν περισσότερη δουλειά και στο γραφείο».

Μεταξύ 2019 και 2020, το μερίδιο των γυναικών σε θέσεις στελεχών, αυξήθηκε ενώ περισσότερες έγχρωμες γυναίκες προωθήθηκαν σε διευθυντικές θέσεις.

Οι γυναίκες ωστόσο, εξακολουθούν να υπολείπονται σε σχέση με τους άντρες όταν η συζήτηση φτάνει στην πολυπόθητη προαγωγή…

 

Burnout: είναι ο όρος που χρησιμοποιείται από τους επαγγελματίες ψυχικής υγείας προκειμένου να περιγράψουν το αίσθημα μακροχρόνιας εξάντλησης. Το burnout συνοδεύεται από μειωμένο ενδιαφέρον που σχετίζεται κυρίως με το αντικείμενο εργασίας. Το σύνδρομο είναι εντονότερο και διαφορετικό από το στρες εργασίας. Υπάρχουν ορισμένα επαγγέλματα όπως: οι επιχειρηματίες , οι καθηγητές, οι αθλητές που ασχολούνται με τον πρωταθλητισμό και οι άνθρωποι εργάζονται στον τομέα της υγείας, που θεωρούνται ότι βρίσκονται σε ομάδα υψηλού κινδύνου.

 

 

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ