Στα 17 του ο Vitalik Buterin αποφάσισε να επενδύσει στο κρυπτονόμισμα. Δέκα χρόνια αργότερα κατάφερε να γίνει ο νεότερος δισεκατομμυριούχος στον κόσμο χάρη στο Ethereum.


 

Ο Vitalik Buterin ανήκει πλέον σε ένα πολύ κλειστό club ανθρώπων σε αυτόν τον κόσμο. O 27χρονος Ρωσοκαναδός προγραμματιστής και ιδρυτής της πλατφόρμας Ethereum, έγινε σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, ο νεαρότερος κρυπτο-δισεκατομμυριούχος του πλανήτη.

Ο Vitalik είναι γεννημένος στη Ρωσία, αλλά μεγαλωμένος στον Καναδά. Οι γονείς του μετακόμισαν στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού όταν εκείνος ήταν έξι ετών και από πολύ μικρή ηλικία είχε πάθος με τους υπολογιστές και τον προγραμματισμό. Στα 17 του ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με το Bitcoin μέσω του πατέρα του ο οποίος ήταν προγραμματιστής, ενώ γρήγορα άρχισε να ψάχνει όλο και περισσότερες πληροφορίες γύρω από τα κρυπτονομίσματα.

Εκείνη την εποχή ξεκίνησε να γράφει και σε ένα περιοδικό αποκλειστικά αφιερωμένο στο Bitcoin, το Bitcoin Weekly, και πληρωνόταν περίπου πέντε κρυπτονομίσματα για κάθε άρθρο του.

Στη συνέχεια αποφάσισε να δημιουργήσει το δικό του περιοδικό, το Bitcoin Magazine, στο οποίο έδινε συμβουλές σε όσους ήθελαν να ασχοληθούν με αυτό το νέο είδος νομίσματος. Το 2012 κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στη Διεθνή Ολυμπιάδα Πληροφορικής, ενώ δύο χρόνια αργότερα αποφάσισε να δημιουργήσει την πλατφόρμα Ethereum, η οποία θα χρησιμοποιούσε ένα νέο κρυπτονόμισμα, το Ether (ETH).

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα καινοτόμο δίκτυο πληρωμών, με ένα νέο είδος κρυπτονομισμάτων, το οποίο διαφέρει ελάχιστα από το Bitcoin. Η ίδρυση του Ethereum έγινε το 2014, ενώ το δίκτυο είχε στη διάθεσή του 72 εκ. νομίσματα το 2015.

Σύμφωνα με το Forbes, ο Buterin έχει αυτή τη στιγμή στην κατοχή του 333.520 ETH, των οποίων η αξία αντιστοιχεί σε λίγα περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια. Η δημοτικότητα των NFTs τώρα τελευταία βοήθησε στην εκτόξευση του Ethereum. Από ότι φαίνεται το μέλλον της παγκόσμιας οικονομίας βρίσκεται πλέον στα χέρια ανθρώπων σαν τον Vitalik Buterin.


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ