Η Vintage Cote De Boeuf Rib Steak από την Boucherie Polmard στη Γαλλία, είναι η ακριβότερη μπριζόλα στον κόσμο με κόστος 3.200$ για ένα κομμάτι κρέατος 20 ετών


 

Η vintage cote de boeuf rib steak από την Boucherie Polmard στη Γαλλία, είναι η πιο ακριβή μπριζόλα σε όλο τον κόσμο και διατίθεται μόνο σε ελάχιστους και επίλεκτους chef.

Η τιμή της κυμαίνεται στα 3.200 δολάρια και υπεύθυνος παραγωγής της είναι ο Alexandre Polmard. Να σημειωθεί, ότι η παραπάνω τιμή πώλησης αφορά την πώληση στα εστιατόρια και όχι την τελική τιμή του καταλόγου και προσδιορίζει μια μόνο μπριζόλα.

Τι την κάνει να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες μπριζόλες όμως και κοστολογείται τόσο ακριβά;

Ο Polmard και η οικογένειά του μεγαλώνουν τα μοσχαράκια, από τα οποία προέρχεται η μπριζόλα έξω από τη μικρή πόλη του Saint Mihiel στην περιοχή Meuse της Λωρραίνης, στη βορειοανατολική Γαλλία, σε άριστες συνθήκες που όπως λέει ο ίδιος αντιστοιχούν σε διαμονή πέντε αστέρων. Τα επίπεδα στρες… των ζώων διατηρούνται όσο το δυνατόν χαμηλότερα και αυτό αντικατοπτρίζεται στην τρυφερότητα και το εξαίσιο κρέας που φτάνει τελικά στον πελάτη.

Μέσα από μια διαδικασία που ονομάζεται «αδρανοποίηση», η οποία εφευρέθηκε από την οικογένεια Polmard της Γαλλίας, το κρέας μπορεί να αποθηκευτεί με ασφάλεια για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα. Ο κρύος αέρας διοχετεύεται με ταχύτητα 120 χιλιομέτρων ανά ώρα πάνω από το βόειο κρέας σε περιβάλλον -43 C. Το vintage cote de boeuf (rib steak) του 2000 μπορεί να κοστίσει έως και 3.200 $.

 

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ