Το νησί Ulko-Tammio στη Φινλανδία προτρέπει τους επισκέπτες να αγνοήσουν τις οθόνες τους και να απολαύσουν τη φύση


 

Ισχυριζόμενο ότι είναι το πρώτο τουριστικό νησί στον κόσμο χωρίς τηλέφωνα, το Ulko-Tammio βρίσκεται στον Ανατολικό Κόλπο της Φινλανδίας, στο σκανδιναβικό έθνος που έχει χαρακτηριστεί «η πιο ευτυχισμένη χώρα του κόσμου» για έξι συνεχόμενα χρόνια.

«Το νησί Ulko-Tammio θα είναι μια περιοχή χωρίς τηλέφωνα αυτό το καλοκαίρι», δήλωσε ο Mats Selin, ειδικός στον νησιωτικό τουρισμό στην περιοχή, όπως μεταδίδει το CNN.

Το Ulko-Tammio δεν κατοικείται, αλλά φιλοξενεί πολλά σπάνια πουλιά και φυτά, τα οποία οι επισκέπτες μπορούν να ανακαλύψουν σε μια πεζοπορία στα φυσικά μονοπάτια του νησιού ή από τον πύργο του.

Η συμμετοχή στην ψηφιακή αποτοξίνωση για τους τουρίστες στο Ulko-Tammio είναι προαιρετική καθώς το νησί καλύπτεται από δίκτυο κινητής τηλεφωνίας.

Ωστόσο, το προσωπικό της Parks & Wildlife Finland, της εταιρείας που διαχειρίζεται το νησί, ελπίζει ότι η εκστρατεία θα προσελκύσει τουρίστες που θα αποσυνδέονται και θα ασχολούνται με τη χλωρίδα, την πανίδα και τους άλλους επισκέπτες.

«Το να απενεργοποιεί κανείς το τηλέφωνό του, να εξερευνά τη φύση και να συναντά ανθρώπους πρόσωπο με πρόσωπο είναι βέβαιο ότι θα τονώσει τη διάθεση και την ευεξία του», δήλωσε ο Sari Castrén, ψυχολόγος και διευθυντής ερευνών στο Φινλανδικό Ινστιτούτο Υγείας και Πρόνοιας. «Ξοδεύουμε αμέτρητες ώρες κάνοντας scrolling στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οπότε κάνοντας ένα μικρό διάλειμμα από αυτά σημαίνει ότι θα έχει κανείς περισσότερο χρόνο για νέες εμπειρίες», υπογράμμισε.

 

 

 

 

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ