Το κόστος της καθημερινότητας δεν σταματά να ανεβαίνει στην Τουρκία και οι τιμές του αερίου και του ηλεκτρικού έχουν γίνει αφόρητες για τις μεσαίες τάξεις


 

Από όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στη γείτονα χώρα, η μεγαλύτερη είναι η άνοδος των τιμών του ηλεκτρικού που έγινε την 1η Ιανουαρίου και έφτασε από 52% μέχρι και 127% σύμφωνα με μια κλιμακωτή τιμολόγηση η οποία συνδέεται με την κατανάλωση.

Πολλοί πολίτες είδαν τους λογαριασμούς του αερίου και ηλεκτρικού να διπλασιάζονται, ακόμη και να τριπλασιάζονται από τη μια μέρα στην άλλη. Το κόστος της ενέργειας έχει γίνει το δημοφιλέστερο θέμα συζήτησης, ιδιαίτερα μεταξύ των εμπόρων οι οποίοι πληρώνουν αυξημένα τιμολόγια.

Ορισμένες καφετέριες προσθέτουν πλέον το ποσό των 4 λιρών (0.25 του ευρώ) στους πελάτες που κάθονται σε θερμαινόμενο υπαίθριο χώρο.

Οι συνέπειες είναι δραματικές κυρίως για τους φτωχότερους, οι οποίοι δεν μπορούν πια να υπολογίζουν στην αλληλεγγύη μεταξύ φίλων ή της οικογένειας. Οι εταιρείες παροχής ηλεκτρικού έκοψαν το ρεύμα σε πολλούς κατοίκους που δεν μπορούσαν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους ενώ με την άνοδο των τιμών των βασικών προϊόντων, όπως το βρεφικό γάλα (+55,6%), «πολλές μητέρες δίνουν στο μωρό τους αφυδατωμένες σούπες» αντί για το γάλα που είναι κατάλληλο γι’ αυτά.

 

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ