Την ανακοίνωση για την χορήγηση της τρίτης δόσης εμβολίου σε 285.000 ανοσοκατασταλμένους πολίτες από την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου, έκανε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.


 

 

Η γνωμοδότηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών αφορά άτομα τα οποία είναι σε αυξημένο κίνδυνο λόγω νοσημάτων που διαταράσσουν την ανοσιακή ανταπόκριση και δεν οικοδομούν επαρκή ανοσία.

*καρκινοπαθείς *νεφροπαθείς σε αιμοκάθαρση *άλλα χρόνια σοβαρά προβλήματα με ανοσοανεπάρκεια *νοσήματα με ειδική θεραπεία που μειώνει ανοσιακή αντίδραση  *μεταμοσχευμένοι είτε συμπαγών οργάνων είτε αιμοποιητικών κυττάρων, είναι οι κυριότερες κατηγορίες.

Ακόμα, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών εξετάζει τον καθορισμό των ομάδων πληθυσμού που θα ακολουθήσουν την διαδικασία χορήγησης της 3ης δόσης.

Αναμένεται πως η ομάδα των ατόμων που θα ακολουθήσουν τους ανοσοκατάσταλμενους θα είναι η ομάδα όσων διαμένουν σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και τα άτομα άνω των 60 ετών, τόνισε η Μαρία Θεοδωρίδου Πρόεδρος της Επιτροπής.

 

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ