Το πιλοτικό πρόγραμμα μεταφοράς φαρμάκων με drone, της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα εφαρμοστεί για απομακρυσμένα χωριά στα Τρίκαλα


Στις 21 Σεπτεμβρίου θα γίνει η πρώτη πιλοτική πτήση drone για μεταφορά φαρμάκων από το GiSeMi HUB (Κόμβος Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας) σε φαρμακεία χωριών του Δήμου Τρικκαίων.

 

Η πιλοτική δοκιμή πτήσης drone, στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος, για τη μεταφορά φαρμάκων από φαρμακαποθήκες της πόλης σε γειτονικά χωριά του Δήμου, εντάσσεται στην Ευρωπαϊκή εβδομάδα Κινητικότητας με κεντρικό μήνυμα της εκστρατείας, «Μετακινούμαστε με μέσα φιλικά στο περιβάλλον. Μένουμε υγιείς».

Ο Δήμος Τρικκαίων μετέχει στην εβδομάδα με πλήθος αξιόλογων δράσεων με εκπαιδευτικό χαρακτήρα αλλά και με αποτύπωμα στη ζωή των πολιτών.

Οι δράσεις θα υλοποιηθούν από τις 16 έως 22 Σεπτεμβρίου 2021 στα Τρίκαλα και το πρόγραμμα περιλαμβάνει την παρουσίαση υποδομών με σκοπό την ανακοπή ταχύτητας, δενδροφυτεύσεις, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, την πρώτη πιλοτική πτήση drone για μεταφορά φαρμάκων σε φαρμακεία χωριών του Δήμου Τρικκαίων, δράσεις σε σχολεία με θέμα την καλή διατροφή, ποδηλατάδες, βαρκάδες, αθλητικές δραστηριότητες, παιχνίδια και διαγωνισμούς με πολλά δώρα!

Οι δράσεις, που είναι αποτέλεσμα σχεδιασμού με βάση και το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης και τις ανάγκες των πολιτών, συνδυάζουν τις παρεμβάσεις στην πόλη και τη φροντίδα του περιβάλλοντος.

 

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ