«Η διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων, είναι απολύτως διασφαλισμένη», ανέφερε ο Άκης Σκέρτσος


 

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Άκης Σκέρτσος, σχολίασε τη δεύτερη διαδοχική κατάρρευση του συστήματος της τράπεζας θεμάτων και ανέφερε πως υπάρχουν 165 εκατ. «χτυπήματα» από 114 χώρες με στόχο το υπουργείο Παιδείας.

Ωστόσο τόνισε ότι η διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων είναι απολύτως διασφαλισμένη ενώ αναμένονται νέες ανακοινώσεις για το πρόβλημα που προέκυψε με την πλατφόρμα και από τον υπουργό Χρήστο Κίττα.

Άμεση ήταν και η παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισιδώρου Ντογιάκου, για τη δεύτερη διαδοχική ημέρα προβλημάτων στο σύστημα της τράπεζας θεμάτων κατά την διάρκεια των προαγωγικών εξετάσεων στα σχολεία.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός διαβίβασε ήδη την παραγγελία του στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αντώνη Ελευθεριάνο, ζητώντας τη συνδρομή του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αλλά και τη σε βάθος έρευνα.

 

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας έκανε λόγο για «επίθεση μεγατόνων». Όπως είπε «ενώ ολη τη νύχτα ήμασταν πάνω στο θέμα και δεν είχε καταγραφεί κάποια επίθεση και είχαμε λάβει περισσότερα μέτρα, το πρωί είχαμε μια μεγαλύτερη επίθεση όχι μόνο στο σύστημα αυτό αλλά και στα παράπλευρα συστήματα». «Δεν θα τους τους περάσει, το κράτος είναι δίπλα στα παιδιά» υπογράμμισε ο κ. Κόπτσης με αφορμή την κυβερνοεπίθεση της Δευτέρας, εξηγώντας ότι «πάνω από 1.000 σχολεία έχουν μπει και αντλούν θέματα και λίγα αντιμετωπίζουν προβλήματα. Είμαστε ικανοποιημένοι από τη ροή» πρόσθεσε ο κ. Κόπτσης.

Ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας ξεκαθάρισε, πάντως, ότι δεν πρόκειται να υπάρξει ανάλογο πρόβλημα στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, καθώς σε αυτές τα θέματα προκύπτουν και διανέμονται από άλλο, ανεξάρτητο δίκτυο. Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση σε 1.300 λύκεια από τα 1.900 σε όλη την επικράτεια, αλλά με πάρα πολύ αργούς ρυθμούς.

 

 

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ