Όλοι οι Βρετανοί, με εμβόλιο ή όχι, θα μπορούν να έρθουν το καλοκαίρι στην Ελλάδα


«Όλοι οι Βρετανοί πολίτες, είτε έχουν εμβολιαστεί είτε όχι, θα έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές στην Ελλάδα. Για όσους θα έχουν εμβολιαστεί και θα διαθέτουν το σχετικό πιστοποιητικό, δε θα απαιτείται περίοδος καραντίνας ούτε αρνητικό τεστ COVID-19 πριν από την πτήση», υπογράμμισε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας στον μεγαλύτερο ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό της Μεγάλης Βρετανίας.
Εξέφρασε επίσης την βεβαιότητά του, ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα αυτοματοποιήσει στον ίδιο βαθμό με την Ελλάδα την διαδικασία των εμβολιασμών και κατέληξε λέγοντας: «Ανυπομονούμε να προσφέρουμε στους επισκέπτες μια ακόμη καλύτερη και ασφαλέστερη εμπειρία σε σχέση με την περσινή χρονιά».
Να σημειώσουμε, πως στην χώρα μας, οι πολίτες που έχουν λάβει τις δύο απαιτούμενες δόσεις εμβολίου,  μπορούν να προχωρήσουν την διαδικασία για την έκδοση σχετικού πιστοποιητικού.

Οι χώρες της Ε.Ε φαίνεται να κινούνται μονομερώς, με πιστοποιητικά που παραχωρούν εξειδικευμένα προνόμια για όσους έχουν εμβολιαστεί δημιουργώντας προφανή τετελεσμένα.

Το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού μοιάζει να απέχει χρονικά από την εφαρμογή του, καθώς τόσο τεχνολογικά και νομικά όσο και σε επίπεδο επαφών, οι χώρες-μέλη της Ε.Ε δεν έχουν συμφωνήσει ακόμα στην μορφή και την χρήση του και στο αν η ανάκτηση  ελευθεριών για τους εμβολιασμένους ισοδυναμεί με διάκριση σε βάρος εκείνων που δεν μπορούν ή δεν θέλουν να εμβολιαστούν.


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ