Αυτό είναι το νέο μεσαίο coupe SUV της γαλλικής φίρμας με την ελκυστική σιλουέτα.


 

 

Το νέο Renault Arkana ήρθε και στην Ελλάδα και όλοι πλέον μπορούν να δουν από κοντά την εντυπωσιακή του σχεδίαση, η οποία δεν περνά απαρατήρητη. Το βασικό χαρακτηριστικό που μαγνητίζει το βλέμμα είναι το πίσω τμήμα του Arkana. Εκεί, η coupe γραμμή φτάνει στα πίσω ακροβολισμένα φανάρια, τα οποία ενώνονται με μία κόκκινη LED γραμμή.

Το  νέο μέλος στην οικογένεια της Renault καταφτάνει ώστε να εδραιώσει τη θέση του δίπλα στα Megane, Kadjar και Scenic και ως εκ τούτου αντλεί καίρια σχεδιαστικά στοιχεία και από τα τρία μοντέλα. Παρατηρώντας το εξωτερικό του, είναι εμφανείς οι σχεδιαστικές αναφορές στο Clio, γεγονός ιδιαίτερα λογικό μιας και βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα (CMF-B modular) με το supermini της μάρκας -όπως και με το Captur.

Το νέο Arkana διατίθεται με το μοτέρ E-Tech Hybrid των 140 ίππων, με τους ενδιαφερόμενους, να καλούνται, επίσης, να επιλέξουν ανάμεσα στους κινητήρες ήπιας υβριδικής τεχνολογίας TCe 140 και TCe 160. O E-Tech είναι ο ίδιος με του Clio και απαρτίζεται από ένα 4κύλινδρο ατμοσφαιρικό μοτέρ βεζνίνης των 1,6 λίτρων, καθώς και δύο ηλεκτροκινητήρες, με τη συνδυαστική απόδοση να φτάνει τους 140 ίππους. Αμφότεροι οι μικρο-υβριδικοί κινητήρες TCe 140 και 160 στελεχώνονται από έναν 4κύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα των 1,3 λίτρων, ισχύος 140 και 160 ίππων αντίστοιχα. Επιπροσθέτως, συνδυάζονται με μια μπαταρία των 12V, η οποία επιτρέπει τον μετριασμό τόσο της κατανάλωσης καυσίμου, όσο και των εκπομπών CO2.

Οι διαστάσεις του είναι 4,57 μέτρα μήκος, 1,57 μέτρα ύψος και το μεταξόνιο αγγίζει τα 2,720 μέτρα. Αξίζει να σημειωθεί η απόσταση από το έδαφος, που φτάνει τα 200 χιλιοστά. Σύντομα θα ανακοινωθούν και οι τιμές για την ελληνική αγορά οι οποίες, σύμφωνα με πληροφορίες αναμένονται να είναι ιδιαίτερα προσιτές.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here