Το TikTok ανακοίνωσε ότι περιορίζει στα 60 λεπτά ημερησίως τον χρόνο ενασχόλησης με την εφαρμογή για τους χρήστες κάτω των 18 χρόνων


 

 

Σε μια προσπάθεια να μειωθεί ο χρόνος που περνούν μπροστά στην οθόνη οι ανήλικοι χρήστες προχωρά το TikTok, περιορίζοντας στα 60 λεπτά ημερησίως το χρόνο ενασχόλησης με την εφαρμογή.

Σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς χρήσης της πλατφόρμας, οποιοσδήποτε χρήστης κάτω των 18 ετών, θα λαμβάνει μία ειδοποίηση στην οποία θα ενημερώνεται για τον χρόνο που έχει περάσει μπροστά στην οθόνη.

Πάντως, αν και το ελάχιστο όριο ηλικίας χρήσης της εφαρμογής είναι τα 13 έτη πρόσβαση σε αυτή μπορούν να έχουν και μικρότερα παιδιά, αν και με περιορισμούς σε συγκεκριμένες λειτουργίες.

Η κινεζική ByteDance, η εταιρεία που ανέπτυξε την εφαρμογή, το νέο όριο θα εγκαθίσταται αυτομάτως σε κάθε λογαριασμό που ανήκει σε χρήστες ηλικίας κάτω των 18. Αν θελήσουν να παραμείνουν στην εφαρμογή πέραν της μίας ώρας, θα πρέπει να εισαγάγουν έναν κωδικό πρόσβασης για να συνεχίσουν.

Οι επικριτές της εφαρμογής είναι θετικοί με το όριο χρόνου οθόνης, αλλά το περιέγραψαν ως την «κορυφή του παγόβουνου» όσον αφορά την ανταπόκριση του TikTok στην έκθεση των νεαρών χρηστών στην εφαρμογή κοινής χρήσης βίντεο.

 

 

 

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ