Οι δερματολόγοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου προειδοποιώντας για τα τοξικά συστατικά που διαθέτουν και προειδοποιούν μέσω των διεθνών ΜΜΕ


 

«Η παράνομη πώληση δερματικών κρεμών προκαλεί μεγάλη ανησυχία και κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, ειδικά όταν αυτά πωλούνται μέσω χωρών που δεν ελέγχονται», αναφέρει σε ρεπορτάζ της η Guardian.

Αν και η πλατφόρμα TikTok υποστηρίζει ότι θα δείξει μηδενική ανοχή στους απατεώνες πωλητές, οι πωλήσεις γίνονται κανονικά όπως δηλώνουν χρήστες της εφαρμογής.

«Διασφαλίζοντας την ασφάλεια και την αυθεντικότητα των προϊόντων που πωλούνται στην πλατφόρμα μας, δημιουργούμε μια θετική εμπειρία αγορών στην οποία οι χρήστες μπορούν να έχουν εμπιστοσύνη».

Επιτήδειοι χρησιμοποιούν επώνυμες εταιρείες και συσκευασίες που μοιάζουν με προϊόντα διεθνών οίκων και τα πωλούν ως αυθεντικά ωστόσο τα συστατικά τους μπορεί να περιέχουν τοξικές ουσίες.

«Την περασμένη εβδομάδα διαφημίστηκαν λοσιόν λεύκανσης του δέρματος που περιέχουν απαγορευμένα συστατικά και ισχυρές κρέμες ακμής που θα έπρεπε να διατίθενται μόνο με ιατρική συνταγή. Τα προϊόντα πωλούνται μέσω του TikTok Shop, μιας λειτουργίας αγορών εντός της εφαρμογής που επιτρέπει στους χρήστες να αγοράζουν προϊόντα που βλέπουν να προωθούνται από influencers και μάρκες».

Το TikTok λαμβάνει προμήθεια 5% επί των πωλήσεων μέσω της πλατφόρμα του και παρά τους αυστηρούς κανόνες που υποστηρίζει ότι ισχύουν σχετικά με το τι μπορεί να πωληθεί μέσω του TikTok Shop, σύμφωνα με έρευνα του Guardian 9 από τα 12 πρώτα αποτελέσματα που εμφανίστηκαν σε άτομα που έψαχναν για «άρωμα» στο TikTok Shop, ήταν πλαστά.

 

 

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ