Με εικόνες και ήχους να απλώνονται σε ολόκληρη την πόλη ξεκίνησε την Παρασκευή, 1η Οκτωβρίου, η Thessaloniki PhotoBiennale 2021, με ένα πρόγραμμα 19 εκθέσεων ελληνικής και διεθνούς φωτογραφίας, με τη συμμετοχή 94 καλλιτεχνών από 18 χώρες, σε 13 χώρους.


 

 

Κεντρική έκθεση της φετινής διοργάνωσης -της πρώτης που διοργανώνεται από το MOMus-Μητροπολιτικό Οργανισμό Μουσείων Εικαστικών Τεχνών Θεσσαλονίκης- είναι η διεθνής πρωτότυπη παραγωγή «The Real and the Record», που θα φιλοξενηθεί στο MOMus-Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης και στο MOMus- Πειραματικό Κέντρο Τεχνών, από τις 9 Οκτωβρίου 2021 έως τις 20 Φεβρουαρίου 2022.

Στα κοινωνικά αντανακλαστικά της φετινής διοργάνωσης αναφέρθηκε κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου ο Ανδρέας Τάκης, πρόεδρος ΔΣ του MOMus, ενώ η Μαρία Κοκορότσκου, αν. διευθύντρια MOMus-Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, χαρακτήρισε τη Photobiennale «γιορτή της φωτογραφίας», που έρχεται μετά την αναβολή του 2020, λόγω πανδημίας.

Φέτος αποφασίστηκε να δοθεί ένα συμβολικό ποσό (500 ευρώ) για το έργο κάθε Έλληνα καλλιτέχνη και ο Ηρακλής Παπαϊωάννου, επιμελητής του MOMus-Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, υπογράμμισε την ανανέωση του φετινού Φεστιβάλ, σημειώνοντας ότι από τους 94 καλλιτέχνες που συμμετέχουν φέτος, οι 60 δεν έχουν πάρει άλλη φορά μέρος στη διοργάνωση.

Την καλλιτεχνική επιτροπή απαρτίζουν οι: Μιχάλης Βαλαούρης, ιστορικός της τέχνης, Ηρώ Κατσαρίδου, ιστορικός της τέχνης, επιμελήτρια Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού και Γιώργος Πρίνος, καλλιτέχνης, επιμελητής εκθέσεων

Σε 13 χώρους σε όλη την πόλη φιλοξενούνται, με την υποστήριξη και τη συνδιοργάνωση πολιτιστικών φορέων και οργανισμών, φωτογράφοι σε ατομικές ή ομαδικές εκθέσεις. Το φεστιβάλ διοργανώνεται από το MOMus-Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, υποστηρίζεται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και θα υλοποιηθεί τηρώντας τα πιο επικαιροποιημένα πρωτόκολλα κατά της πανδημίας.

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ