Σχέδιο νόμου που θα επιτρέψει στους πολίτες να έχουν όπλα χωρίς να χρειάζεται καμία άδεια, εγκρίθηκε από το κοινοβούλιο του Τέξας


 

Ο Ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης του Τέξας,  Γκρεγκ Άμποτ,  έχει υποσχεθεί ότι θα υπογράψει το νομοσχέδιο και έτσι το Τέξας θα γίνει η 21η πολιτεία και η πολυπληθέστερη, που επιτρέπει κάποιας μορφής οπλοφορία χωρίς άδεια.

Ο βουλευτής Ματ Σέφερ, ο Ρεπουμπλικάνος εισηγητής του σχεδίου νόμου, έχει χαρακτηρίσει το κείμενο το «δυνατότερο στην ιστορία του Τέξας».

Το νομοσχέδιο προστατεύει «το δικαίωμα των νομοταγών Τεξανών να φέρουν όπλο ασκώντας το ελέω Θεού δικαίωμά τους στην αυτοάμυνα και στην υπεράσπιση των οικογενειών τους», όπως υποστήριξε ο Σέφερ μέσω Twitter.

Ο γερουσιαστής Τεντ Κρουζ, Ρεπουμπλικάνος που εκπροσωπεί την πολιτεία, έκρινε επίσης μέσω Twitter πως πρόκειται για «εξαίρετα νέα για τους νομοταγείς Τεξανούς που αγαπούν τη Δεύτερη Τροπολογία» του αμερικανικού Συντάγματος.

Σφοδρές αντιδράσεις

Η συμμαχία Everytown for Gun Safety, η οποία καταβάλλει προσπάθειες να ενισχυθούν οι έλεγχοι στην οπλοκατοχή και την οπλοφορία στις ΗΠΑ, εξέδωσε δριμύτατη ανακοίνωση για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο.

Η Ελίζαμπεθ Χανκς, εθελόντρια της Moms Demand Action, οργάνωσης της Everytown for Gun Safety, τόνισε πως οι τεξανοί κοινοβουλευτικοί «παραβίασαν τον όρκο τους να αντιπροσωπεύουν τα συμφέροντά μας», «Τους προειδοποιούμε: δεν θα μας σταματήσει τίποτα στην προσπάθειά μας να εξασφαλίσουμε ότι οι τεξανοί ψηφοφόροι θα μάθουν σε πόσο μεγάλο κίνδυνο μας έβαλαν», πρόσθεσε.


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ