Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής απευθύνουν σιδηροδρομικοί, φοιτητές, μαθητές, σωματεία και φορείς


 

Παράλληλα με την 48ωρη απεργία το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Μάρτη, οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο απευθύνουν κάλεσμα σε όλα τα σωματεία, τους φοιτητικούς συλλόγους, τους μαζικούς φορείς της Αττικής να δώσουν το «παρών» στην απεργιακή συγκέντρωση της Κυριακής, στις 11 π.μ. στο Σύνταγμα.

Τα Σωματεία στη Hellenic Train που κηρύσσουν την απεργία είναι το Σωματείο Εργαζομένων Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού, η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Ελξης.

Την απόφαση για νέα απεργία πήραν οι εργαζόμενοι σε συνέλευσή τους, εκφράζοντας την οργή και αγανάκτησή τους αλλά και τη διάθεση τους να δώσουν αγωνιστική απάντηση στις πολιτικές που στο όνομα στήριξης του κέρδους δεν διστάζουν να θυσιάσουν ανθρώπινες ζωές.

Υπενθυμίζεται ότι όπως και σήμερα, αύριο δεν θα κινηθούν ούτε ο προαστιακός ούτε τα τρένα λόγω απεργίας των εργαζομένων ωστόσο το Σωματείο Ηλεκτροδηγών και λοιπών εργαζομένων κίνησης ΣΤΑΣΥ ΑΕ, ενημερώνει ότι οι συρμοί θα κινηθούν από τις 9 π.μ. έως τις 4 μ.μ., προς διευκόλυνση της προσέλευσης των διαδηλωτών στη συγκέντρωση.

Στο συλλαλητήριο καλούν μεταξύ άλλων: Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου – Ανατολικής Αττικής, η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο, τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ, το Συνδικάτο Φαρμάκου Αττικής, το κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού, η Ένωση ΕΒΕ Ελευσίνας, η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ, Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή, το Συνδικάτο Χημικής βιομηχανίας Αττικής, η ΕΕΔΥΕ, o Συνδέσμος Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Αχαρνών, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, η ΟΒΣΑ, η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Καισαριανής, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Βύρωνα – Καισαριανής – Παγκρατίου «Ρόζα Ιμβριώτη», η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής, ο Σύλλογος Εργαζομένων νοσοκομείου «Μεταξά», ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών «Σωκράτης», ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών «Γ. Σεφέρης», το Σωματείο Ηλεκτροδηγών και λοιπών εργαζομένων κίνησης ΣΤΑΣΥ ΑΕ, το Σωματείο Καθαριστών-στριών Πειραιά και Νήσων.

Για το συλλαλητήριο δρομολογούνται λεωφορεία από τις εξής περιοχές:

  • Άνω Λιόσια, στις 9.30 π.μ., τριγωνική πλατεία (όπισθεν δημαρχείου)
  • Ασπρόπυργος, στις 10 π.μ., από παραλία
  • Ελευσίνα, στις  9.45 π.μ., δημοτικό πάρκινγκ
  • Κόκκινος Μύλος, στις 9.45 π.μ., Τριγωνική Πλατεία
  • Μενίδι, στις 9.45 π.μ., πλατεία Καράβου
  • Ολυμπιακό Χωριό, στις 9.30 π.μ., από Κακλαμανάκη 21

 

 

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ