Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν εργαζόμενοι στα MMM, λιμενικοί, υγειονομικοί και εκπαιδευτικοί


Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις με φόντο τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, με τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα να προχωρούν σε 24ωρη απεργία την Τετάρτη 8 Μαρτίου.

Επιπλέον, σε σημερινή της συνεδρίαση η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης απεργίας για την Τετάρτη 8/3/2023, σε όλες τις κατηγορίες πλοίων που αναχωρούν από το λιμάνι του Πειραιά, με αφορμή τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη. Η κινητοποίηση αρχίζει στο 00.01 τα ξημερώματα της Τετάρτης έως στις 24.00 της ίδιας ημέρας.

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη δε θα κυκλοφορήσουν λεωφορεία και τρόλεϊ, καθώς το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ συμμετέχει με 24ωρη απεργία στις κινητοποιήσεις, ζητώντας ασφαλή και σύγχρονη δημόσια συγκοινωνία και τη λήψη μέτρων για την ασφάλεια εργαζόμενων και επιβατών.

Την απόφαση για 24ωρη απεργία την Τετάρτη, 8 Μαρτίου έλαβε χθες και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας και Πειραιά, συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις που έχουν ανακοινώσει ήδη οργανώσεις και συνδικάτα για εκείνη την ημέρα. Την ίδια απόφαση έλαβε και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

Την συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργία ανακοίνωσαν οι υγειονομικοί με την Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος.

Για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις καλεί και η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ), η οποία στο κάλεσμα της αναφέρει ότι “στις 8 Μαρτίου όλοι οι εκπαιδευτικοί μαζί με τους γονείς και τους μαθητές μας μπορούμε να δείξουμε τη δύναμή μας και την απόφασή μας να μην σιωπήσουμε και να απαιτήσουμε, οργανωμένα, να αποδοθούν οι ευθύνες χωρίς συμψηφισμούς και συγκαλύψεις. Στις 8 του Μάρτη απεργούμε και συμμετέχουμε στις συγκεντρώσεις”.

 

 

 

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ