“Δεν θα υπογράψω κανένα πρωτόκολλο συνεργασίας με το Σουσί”, λέει ο δήμαρχος Κορινθίων.


 

Με επιστολή-απάντηση ο δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος ενημερώνει την Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδας ότι ακυρώνει την πρόθεση συνεργασίας με την πόλη Σουσί. Διευκρινίζοντας ξεκάθαρα πως εξ αρχής υπήρξε ασάφεια στην μετάφραση με τους απεσταλμένους συνεργάτες του στο παγκόσμιο συνέδριο ιστορικών πόλεων στη Νότια Κορέα.

Αναλυτικά η επιστολή-διευκρίνηση του δημάρχου Κορινθίων:

 

Αγαπητά μέλη της Αρμένικης Εθνικής Επιτροπής Ελλάδος, 

σε απάντηση της επιστολή σας με ημερομηνία 16/11/2022 παρακαλώ σημειώστε τα εξής: 

Στο παγκόσμιο συνέδριο ιστορικών πόλεων στη Νότια Κορέα δεν παρευρέθηκα λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων και με εκπροσώπησε ο ειδικός συνεργάτης Γιώργος Μπαγάκης, καθηγητής Παν/μιου Πελοποννήσου. 

Στην διάρκεια του Συνεδρίου ο κ.Μπαγάκης υπέγραψε πρόθεση συνεργασίας με πολλές πόλεις στις οποίες ατυχώς περιελήφθει και η πόλη Σουσί. Όπως πολύ σωστά και εσείς αναφέρετε υπεγράφη πρόθεση συνεργασίας και όχι συνεργασία πόλεων.  

Προφανώς  ο συνεργάτης μου παρ ότι πανεπιστημιακός δεν εκτίμησε σωστά λόγω ελλιπούς ενημέρωσης τη σημασία της πρόσθεσης συνεργασία με την πόλη Σουσί. 

Σας διαβεβαιώνω κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να υπογράψω, ούτε καν να φέρω για συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Κορινθίων συμφωνία συνεργασίας με την πόλη Σουσί. 

Ακυρώνω την πρόθεση συνεργασίας με την πόλη Σουσί. 

Οι δεσμοί φιλίας και αλληλεγγύης των Ελλήνων και Αρμενίων είναι ακατάλυτοι και προσωπικά διατηρώ τα καλύτερα αισθήματα για τον Αρμένικο λαό. 

Βασίλης Νανόπουλος 

 

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ