Η αθλήτρια Mahjubin Hakimi αποκεφαλίστηκε από τους Ταλιμπάν. Η δολοφονία έλαβε χώρα στις αρχές του Οκτώβρη, παρ’ όλα αυτά η οικογένεια σιώπησε κάτω από σοβαρές απειλές


 

Η Mahjubin Hakimi, μέλος της εθνικής ομάδας βόλεϊ του Αφγανιστάν αποκεφαλίστηκε από τους Ταλιμπάν στην Καμπούλ. Προπονητής της ομάδας χρησιμοποιώντας το ψευδώνυμο Suraya Afzali, επιβεβαίωσε το περιστατικό, αναφέροντας ωστόσο πως κανείς πέραν της οικογένειας της αθλήτριας δεν γνωρίζει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εκτυλίχθηκε η δολοφονία.

Η Mahjabin Hakimi αγωνιζόταν στο παιδικό τμήμα της εθνικής ομάδας, πριν την κατάρρευση της προηγούμενης Αφγανικής κυβέρνησης και υπήρξε μια από τις πιο επιτυχημένες αθλήτριες της χώρας της.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο προπονητής της ομάδας και μεταδίδει το Times of India, η δολοφονία έλαβε χώρα στις αρχές Οκτωβρίου αλλά παρέμεινε κρυφή, ύστερα από απειλές κατά της οικογένειας.

Μετά την κατάρρευση της κυβέρνησης του Αφγανιστάν, πολλές γυναίκες αθλήτριες έρχονται συχνά αντιμέτωπες με σοβαρές απειλές ενώ οι Ταλιμπάν φέρεται να τις καταδιώκουν αλλά και να εισβάλλουν στα σπίτια τους.

Δύο από τις συναθλήτριες της δολοφονημένης Mahjubin Hakimi, με παγκόσμιες αλλά και τοπικές διακρίσεις, κατάφεραν να διαφύγουν στο εξωτερικό την ώρα που τα μέλη της υπόλοιπης ομάδας βρίσκονται υπό διαρκή απειλή.

“Όλα τα μέλη της ομάδας και οι υπόλοιπες γυναίκες αθλήτριες είναι σε πολύ κακή κατάσταση, σε απόγνωση και πανικό. Όλοι έχουν αναγκαστεί να μεταφερθούν σε άγνωστα μέρη. Οι προσπάθειες να κερδίσουν την υποστήριξη παγκόσμιων οργανισμών και χωρών προκειμένου να καταφέρουν να διαφύγουν, προς το παρόν αποτυγχάνουν”, πρόσθεσε ο προπονητής σε δηλώσεις του.

Η κατάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν, έχει δημιουργήσει κλίμα ανασφάλειας στις γυναίκες που συμμετέχουν στη δημόσια σφαίρα, από τον αθλητισμό μέχρι και την πολιτική.

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ