Ανοιχτό κάλεσμα σε δημιουργούς για πρωτότυπα ταινιάκια, διάρκειας 2 έως 6 λεπτών, γυρισμένα με κινητό τηλέφωνο με θέμα το “Σάββατο Βράδυ”


 

“ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΣΕΠΗΣ” είναι ο πρώτος διαγωνισμός για ταινίες γυρισμένες με κινητό τηλέφωνο από δημιουργικούς ανθρώπους. Σκοπός του διαγωνισμού είναι να πυροδοτήσει νέες μικρές αφηγήσεις και να προκαλέσει μια σπίθα για εκφραστική διέξοδο και καλλιτεχνική δημιουργία.

Ο διαγωνισμός θα έχει θέμα το “ΣΑΒΒΑΤΟ ΒΡΑΔΥ” και κάνει ανοιχτό κάλεσμα σε νέες σκηνοθέτριες και νέους σκηνοθέτες για πρωτότυπα ταινιάκια, διάρκειας 2 έως 6 λεπτών.Οι ταινίες θα γυριστούν με αποκλειστική χρήση κινητού τηλεφώνου σε οριζόντιο format, με διάρκεια 2 – 6 λεπτά, χωρίς χρήση μουσικής, και με άξονα το θέμα μπορούν να είναι μυθοπλασία, ντοκιμαντέρ, ή οπτικό δοκίμιο.

Οι Ταινίες Τσέπης θα πλαισιωθούν με masterclasses, workshops και video tutorials επιμελημένα από επαγγελματίες σκηνοθέτες και σκηνοθέτριες, που θα υποστηρίξουν και θα καθοδηγήσουν τους συμμετέχοντες και συμμετέχουσες να γυρίσουν μια ταινία με συσκευή κινητού τηλεφώνου.

Η προθεσμία υποβολής των ταινιών λήγει στις 30 Απριλίου 2023, όπου και θα επιλεγούν 10 φιναλίστ ταινίες που στην συνέχεια θα προβληθούν ελεύθερα online, ώστε να ψηφιστούν από το κοινό και να διεκδικήσουν το Βραβείο Κοινού – Samsung.

Θα ακολουθήσει η Τελετή Λήξης στον κινηματογράφο Άστορ όπου θα προβληθούν οι 10 φιναλίστ ταινίες και θα απονεμηθεί το Βραβείο Κοινού – Samsung, που θα συνοδεύεται από ένα κινητό Samsung Galaxy S23 Ultra και το χρηματικό έπαθλο των 1.000 ευρώ.

Τα masterclasses θα πραγματοποιηθούν στον κινηματογράφο Άστορ με ελεύθερη είσοδο, ενώ αμέσως μετά θα υπάρχουν και online.

workshops θα πραγματοποιηθούν στον κινηματογράφο Άστορ από την Δάφνη Χαιρετάκη (σκηνοθέτρια) και τον Κωστή Σαμαρά (σκηνοθέτη). Για την συμμετοχή στα Workshops απαιτείται να σταλεί στο tainiestsepis@cinematek.gr έως την 14 Μαρτίου 2023 ένα βίντεο έως 2’ τραβηγμένο με κινητό που θα αποτυπώνει μια διαδρομή από το σπίτι σε ένα σινεμά. Καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Πληροφορίες:

Cinematek.gr/tainies-tsepis

tainiestsepis@cinematek.gr

 

 

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ