Σύμφωνα με δηλώσεις του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κυρίου Νίκου Ταγαρά έρχονται στην Κόρινθο τα κοινόχρηστα ηλεκτρικά ποδήλατα


 

Ο Κορίνθιος βουλευτής και Υφυπουργός, με σημερινή του ανάρτηση αναφέρει χαρακτηριστικά για το θέμα:

“Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι με στόχο την ανάπτυξη ενός κοινόχρηστου δικτύου ηλεκτρικών ποδηλάτων εξασφαλίσθηκε για τον Δήμο Κορινθίων η χρηματοδότηση προμήθειας ηλεκτρικών ποδηλάτων και σταθμών φόρτισης με προϋπολογισμό 317.837 ευρώ.

Η προστασία του Περιβάλλοντος και η ενεργειακή εξοικονόμηση είναι δυο αλληλένδετες έννοιες, οι οποίες λόγω της διεθνούς ενεργειακής κρίσης αλλά και της κλιματικής κρίσης -που έχει κάνει αισθητή την παρουσία της ειδικά τα τελευταία χρόνια- αποκτούν όχι απλά επίκαιρο αλλά επείγοντα χαρακτήρα.

Στη δεδομένη ενεργειακή και περιβαλλοντική συγκυρία στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας λαμβάνουμε σειρά μέτρων και πρωτοβουλιών, όπως η προώθηση της μικροκινητικότητας, δηλαδή η απεξάρτηση από την ακραία χρήση του αυτοκινήτου με την ενθάρρυνση χρήσης ενεργειακά φιλικών μέσων προς το περιβάλλον.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Κόρινθος δεν μένει αμέτοχη, αλλά κάνει ένα ακόμη βήμα μπροστά. Βάζει στην καθημερινότητά της την ηλεκτροκίνηση με το πλέον φιλικό μέσο μετακίνησης, το ηλεκτρικό ποδήλατο.

Έννοιες όπως η βιώσιμη αστική κινητικότητα που στόχο έχει την αναβάθμιση του βιοτικού μας επιπέδου με λιγότερους ρύπους, ηχορύπανση και κατανάλωση ενέργειας μέσα στις πόλεις μας, οφείλουμε να τις βάλουμε στο λεξιλόγιό μας.
Αλλάζουμε συνήθειες για να αποκτήσουμε ένα καλύτερο επίπεδο ζωής και αξιοποιούμε όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία. Οι πρωτοβουλίες μας για την προώθηση της μικροκινητικότητας και την εξοικονόμηση ενέργειας συνεχίζονται.”

 

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ