Για τη διευκόλυνση των ανασφάλιστων πολιτών, οι ιδιώτες γιατροί θα μπορούν να συνταγογραφούν κανονικά μέχρι τις 30 Απριλίου


 

Παράταση μέχρι τις 30 Απριλίου δίνεται από το υπουργείο Υγείας στο μέτρο της συνταγοράφησης για τους ανασφάλιστους από ιδιώτες γιατρούς, καθώς όπως φαίνεται υπήρξαν πολύ σοβαρά προβλήματα με ορισμένες κατηγορίες ανασφάλιστων οι οποίοι δεν μπορούσαν να εξυπηρετηθούν από τις δημόσιες δομές υγείας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, το μέτρο της συνταγογράφησης για τους ανασφάλιστους πολίτες θα ισχύσει κανονικά. Υπενθυμίζεται ότι αφορά συνταγογράφηση φαρμάκων, θεραπευτικών πράξεων και διαγνωστικών εξετάσεων στους ανασφάλιστους πολίτες, μόνο από γιατρούς δημόσιων δομών υγείας.

Το υπουργείο Υγείας επεξεργάζεται κατάλογο των εξαιρέσεων που αφορούν παιδιά, νεφροπαθείς, ασθενείς που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση και ευάλωτες ομάδες, όπως ορίζεται στον νόμο.

Συνεπώς, για τη διευκόλυνση των ανασφάλιστων μέχρι τις 30 Απριλίου που θα συγκροτηθεί ο κατάλογος των εξαιρέσεων θα μπορούν οι ιδιώτες γιατροί να συνταγογραφούν κανονικά.

 

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ