Η συγκέντρωση, που οργανώθηκε από την “Εστία Πατερικών Μελετών”, έλαβε υποστήριξη από τα κόμματα “ΝΙΚΗ” και “ΛΑΟΣ”


 

Με τις φωνές θρησκευτικών οργανώσεων και κομμάτων τις δεξιάς γέμισε η πλατεία Συντάγματος το μεσημέρι της Κυριακής, 11 Φεβρουαρίου. Οι διαμαρτυρόμενοι συγκεντρώθηκαν κατά του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και το δικαίωμά τους στην τεκνοθεσία, με τους συμμετέχοντες να εκφράζουν έντονα την αντίθεσή τους στις προτεινόμενες νομικές αλλαγές.

Στην ανακοίνωσή τους, οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου κάλεσαν τους πολίτες να εναντιωθούν σε αυτό που περιέγραψαν ως “σοδομοποίηση της ελληνικής κοινωνίας”, χρησιμοποιώντας ορολογία που στιγματίζει τα ΛΟΑΤΚΙ+ ζευγάρια ως “αφύσικη και άκαρπη σύζευξη”. Κραδαίνοντας ελληνικές σημαίες και χριστιανικές εικόνες, καθώς και πανό κατά της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, οι συγκεντρωμένοι ρασοφόροι και μη, επέδειξαν την αντίθεσή τους στην ισότητα και την αποδοχή της διαφορετικότητας.

Υπενθυμίζεται πως το Άγιον Όρος πρόσφατα χαρακτήρισε το νομοσχέδιο ως “ένα μεγάλο έγκλημα” και “ασέλγεια στην ανθρώπινη φύση”, καθρεφτίζοντας τις συνέπειες όλων των χρόνων καταπίεσης των δικαιωμάτων των ομόφυλων ζευγαριών.

 

photos  SzisidiS


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ