Στα νέα μέτρα που δημοσιοποιήθηκαν για την αντιμετώπιση του κορονοϊού περιλαμβάνεται και η απόφαση για τις σχολικές εκδρομές


 

 

Η απόφαση αναφέρει:

Αναστέλλεται η πραγματοποίηση σχολικών εκδρομών με οποιοδήποτε μεταφορικό μέσο εντός και εκτός της Επικράτειας.

Έως τις 10 Ιανουαρίου θα αποφασιστεί και αν θα αλλάξουν τα πρωτόκολλα με βάση τα οποία κλείνει ένα τμήμα σχολείου. Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στόχος είναι τα σχολεία να ανοίξουν κανονικά. Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση και οι ειδικοί παρακολουθούν καθημερινά τα επιδημιολογικά στοιχεία και θα τα επανεξεταστούν αν χρειαστεί.

Ενδεχόμενο για αλλαγές στα υγειονομικά πρωτόκολλα

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας δεν έχει ακόμα κάνει εισήγηση στην κυβέρνηση, αλλά οι δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών και επιστημόνων δείχνουν ότι έρχονται αλλαγές στα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Φυσικά, κανένας δεν μπορεί να αποκλείσει ούτε την παράταση του ανοίγματός τους μετά τις γιορτές, αλλά όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία της πανδημίας και τις επιπτώσεις της παραλλαγής Όμικρον στην υγειονομική εικόνα της χώρας.

Ο υπουργός, σε συνέντευξή του, ανέφερε πως δεν υπάρχει συζήτηση για να μην ανοίξουν τα σχολεία, ωστόσο οι ειδικοί θα συζητήσουν την επόμενη εβδομάδα προκειμένου να ληφθούν αν χρειαστεί νέα μέτρα, με αλλαγή των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

 

 

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ