Την πρώτη θέση στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Φοιτητικής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας κατέκτησε η διαπανεπιστημιακή «start-up» ομάδα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, «Swim.me»


 

Ο 18oς πανευρωπαϊκός διαγωνισμός JA Europe Enterprise Challenge 2021 και το Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Επιχειρηματικότητας GEN–E διοργανώθηκε για πρώτη φορά από το Junior Achievement Ευρώπης, από τις 29 Ιουνίου έως τις 15 Ιουλίου, και φιλοξενήθηκε από το Junior Achievement Λιθουανίας.

Οι φοιτητές και φοιτήτριες , Ουρανία Βλάχου, Ιφιγένεια Βασιλάκη, Αναστάσιος Καραμούτσος, Ευάγγελος Γεωργακίλας, Παναγιώτα Δεδούση και Δημήτριος Λάμπρος, σε συνέχεια της διάκρισής τους στον στο Εθνικό Φοιτητικό Διαγωνισμό Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας «JA Start Up 2021» του Junior Achievement Greece, κέρδισαν και το ευρωπαϊκό βραβείο.

 

Swime.me

Η ψηφιακή ιδέα «Swim.me», περιλαμβάνει ένα wearable σύστημα υποβοήθησης κολυμβητών για τον προσανατολισμό τους στην πισίνα.

Το σύστημα αποτελείται από ένα σκουφάκι και γυαλιά κολύμβησης και προορίζεται για χρήση σε συνθήκες προπόνησης των αθλητών. Συγκεκριμένα, μέσω ενσωματωμένων αισθητήρων (γυροσκόπιο, επιταχυνσιόμετρο) στα γυαλιά, ο αθλητής ειδοποιείται με αντίστοιχες δονήσεις για την ακριβή στιγμή της στροφής και για τη σχετική θέση του στη διαδρομή. Επιπλέον, η σύνδεση με αδιάβροχους υπερηχητικούς αισθητήρες στο σκουφάκι, προσδίδει μεγαλύτερη ακρίβεια στο σύστημα.

Τέλος, μέσω IoT εφαρμογής* στο κινητό, υπάρχουν δεδομένα και στατιστικά για την απόδοση και την εξέλιξή του αθλητή στις προπονήσεις.

*Τι είναι το IoT ???
Ο όρος “Διαδίκτυο των Πραγμάτων”, η αλλιώς IoT, χρησιμοποιείται για τη σύνδεση των αντικειμένων που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι στην καθημερινότητα τους με το Διαδίκτυο και τον υπολογιστή. Τέτοιες συνδέσεις αποσκοπούν τόσο στο να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους, όσο και και να ελέγχονται από τους ανθρώπους οι συσκευές που βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές, αλλά και να παρέχουν οι επιχειρήσεις υπηρεσίες στους πελάτες τους


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ