Οι αλλαγές της ψυχολογίας τους καλοκαιρινούς μήνες είναι πολλές και δυστυχώς όχι πάντα ευχάριστες…


 

Περίοδος ξενοιασιάς και χαλάρωσης το καλοκαίρι, συνώνυμο με τον ήλιο, τις διακοπές, τις βόλτες και τα ξενύχτια, τις παρέες και την θάλασσα…
Δυστυχώς όμως, η ανεμελιά του καλοκαιριού, δεν ισχύει για όλους τους ανθρώπους. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που τους καλοκαιρινούς μήνες εργάζονται πολύ περισσότερο από τους υπόλοιπους ή που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά σε κανενός τύπου διακοπές.

Το καλοκαίρι προσθέτει σε πολλούς ανθρώπους τεράστιο άγχος και ανασφάλεια καθώς απομακρύνονται από την ρουτίνα τους. Με τα social media και τα ΜΜΕ να προωθούν από την μια υπερπολυτελείς διακοπές και από την άλλη απλησίαστα πρότυπα ομορφιάς, δεν είναι λίγοι εκείνοι που τους καλοκαιρινούς νιώθουν να πιέζονται τόσο για τις δυνατότητες τους όσο και για την εικόνα τους.

Επικρατεί γενικότερα η πεποίθηση, πως το καλοκαίρι οφείλεις να περάσεις καλά, οφείλεις να πας ονειρεμένες διακοπές στα νησιά με παρέα που θα αποδειχθεί ιδανική και θα επιστρέψεις με ηλιοκαμένο κορμί και πολλές selfie , στοκ για τον χειμώνα.
Το καλοκαίρι οφείλεις να είσαι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου…

ΟΧΙ!

Το καλοκαίρι στην πραγματικότητα, αν και είναι μια ιδιαίτερα γοητευτική εποχή, είναι ταυτόχρονα αγχωτική για την ψυχική και σωματική μας υγεία. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το άγχος γίνεται ακόμα πιο έντονο τους καλοκαιρινούς μήνες, καθώς το άτομο αισθάνεται την πίεση του να διασκεδάσει και να περάσει καλά ή όταν συγκρίνει τον εαυτό του με τους άλλους που περνούν καλά κάτω από τον ήλιο…

Επιπλέον, η αλλαγή του κλίματος και οι ψηλές θερμοκρασίες δημιουργούν μια αίσθηση κόπωσης και δυσφορίας και ειδικότερα στα άτομα με διαταραχές διάθεσης.

Οι διακοπές, η θάλασσα, ο ήλιος, οι παρέες και η ανεμελιά δρουν ευεργετικά στην ψυχολογία του ατόμου, ωστόσο ας μην ξεχνάμε πως δεν ισχύουν για όλους τα ίδια δεδομένα και ούτε όλοι μας έχουμε τις ίδιες ανάγκες μα και δυνατότητες.
Τα προβλήματα δεν σταματούν ποτέ και σίγουρα ούτε το καλοκαίρι..

Ας αποδεχτούμε τα άτομα γύρω μας όπως είναι, χωρίς ξεχωριστές προσδοκίες για τους καλοκαιρινούς μήνες και χωρίς να πιέζουμε το πρόγραμμα τους γιατί συχνά ακόμη και αν υπάρχει η θέληση, μπορεί να μην υπάρχει η δυνατότητα…

 

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ