“Η Κορίνθια πληρώνει το τίμημα της ομορφιάς της”


 

Νωρίτερα το πρωί, επισκέφθηκε το δημαρχείο της Κορίνθου ο Υπουργός Κλιματικής κρίσης και Πολιτικής προστασίας κος. Χρήστος Στυλιανίδης συνοδευόμενος από τον Γ.Γ Πολιτικής προστασίας. Αυτή την ώρα πραγματοποιείται άσκηση επί χάρτου για την περιοχή του Αμονίου, στην αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου Κορίνθου.

Ο Δήμαρχος, κος. Νανόπουλος, τόνισε πως η περιοχή του Αμονίου μοιάζει πολύ σε δομή με το Μάτι, όπου η φονική πυρκαγιά του 2018 στοίχισε τη ζωή σε 102 ανθρώπους, και σε περίπτωση πυρκαγιάς θα λειτουργήσει ειδικός σχεδιασμός.

Ο Υπουργός, κος. Χρήστος Στυλιανίδης, ανέφερε πως “Η Κορίνθια πληρώνει το τίμημα της ομορφιάς της” και είναι ανάγκη να θωρακίσουμε την περιοχή αποτελεσματικά και έγκαιρα, ώστε να μη γινόμαστε κάθε χρόνο μάρτυρες πυρκαγιών που καταστρέφουν πολύτιμους δασικούς πνεύμονες και περιουσίες, ενώ παράλληλα ανθρώπινες ζωές κινδυνεύουν.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου Γιώργου Γουγά George Gougas για την τεράστια συζήτηση σχετικά με τις εκκενώσεις περιοχών σε περίπτωση πυρκαγιάς ο υπουργός αρκέστηκε στο να μετονομάσει την τόσο αμφιλεγόμενη πρακτική την κυβέρνησης από εκκένωση σε “οργανωμένη απομάκρυνση πληθυσμού”…..

 

 

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ