Εξήντα ένας δικηγόροι αποφάσισαν να δράσουν εναντίον του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και της κυβέρνησής του.


 

 

Μετά από κάλεσμα της πρωτοβουλίας Halkçı Hukukçular (Δικηγόροι για το Λαό) υπέβαλαν μήνυση σχετικά με τις συνέπειες των σεισμών της 6ης Φεβρουαρίου κατά των αξιωματούχων τους οποίους θεωρούν υπεύθυνους για τις μεγάλες απώλειες ζωών και περιουσιακών στοιχείων.

Υπέβαλαν μήνυση κατά του Τούρκου προέδρου, του Διευθυντή Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, Φαχρετίν Αλτούν, υπουργών, κυβερνητών και των δημάρχων των πόλεων που καταστράφηκαν από τον σεισμό, των χειριστών του δικτύου GSM, των εμπλεκόμενων εργολάβων και των εταιρειών ελέγχου κτηρίων στην Εισαγγελία της Άγκυρας.

Οι δικηγόροι ζήτησαν να διεξαχθεί έρευνα για τον πρόεδρο, τους υπουργούς, τους περιφερειάρχες, τους δημάρχους και άλλους και να ανοίξει ποινική υπόθεση μετά από δημόσια δίωξη.

Οι δικηγόροι έκαναν έντεκα κατηγορίες στην καταγγελία τους. Αυτές περιλαμβάνουν “πρόκληση θανάτου ή τραυματισμού περισσότερων του ενός ατόμου με ενδεχόμενη πρόθεση”, “πρόκληση θανάτου από βαριά αμέλεια”, “παράβαση καθήκοντος ελέγχου”, “ανάρμοστη συμπεριφορά”, “εκφοβισμός”, “προσβολή”, “αποτροπή επικοινωνίας”, “μη εκπλήρωση της υποχρέωσης βοήθειας και κοινοποίησης”, “συμπαιγνιών διαγωνισμών”, και “αφαίρεση, απόκρυψη ή αλλαγή ποινικών αποδεικτικών στοιχείων”.

Οι δικηγόροι αναφέρθηκαν στη δήλωση που έκανε ο Ερντογάν μετά τους σεισμούς της 6ης Φεβρουαρίου όπου είπε “όλα αυτά περιλαμβάνονται στο σχέδιο του Θεού”. Στην έκκληση ανέφεραν, “εκεί που ο λαός είναι υποχρεωμένος να εκπληρώσει με τα δικά του ανεπαρκή μέσα τις ευθύνες που το κράτος δεν εκπληρώνει σε κάθε πόνο που αντιμετωπίζει η χώρα μας, ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από την άλλη καλύπτεται από τη μοιρολατρία”.

 

πηγή: capital.gr

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ