Στο αρχείο τίθεται αμετάκλητα η υπόθεση των συμβάσεων προμήθειας υγειονομικού υλικού για τις φυλακές της πρώην γενικής γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφίας Νικολάου.


 

Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ, μετά από τέσσερις μήνες έρευνας, ο οικονομικός εισαγγέλεας αποφάσισε πως δεν υπάρχουν ενδείξεις που να στοιχειοθετούν τη ζημία σε βάρος του ελληνικού δημοσίου, με την αξιωματική αντιπολίτευση να καταγγέλλει πως οι αποφάσεις αυτές έχουν ζημιώσει το ελληνικό δημόσιο τουλάχιστον κατά 2 εκατομμύρια ευρώ.

Την μηνυτήρια αναφορά είχαν καταθέσει τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Πολάκης, Σπίρτζης και Ξανθόπουλος.

Η έρευνα του ΣΔΟΕ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι συμβάσεις ήταν καθ’ όλα νόμιμες, δεν προκάλεσαν ζημία στο δημόσιο κι έγιναν σε τιμές κατά πολύ χαμηλότερες από τις τιμές της αγοράς.

Σημειώνεται ότι ο οικονομικός εισαγγελέας είχε χαρακτηρίσει το αρχικό πόρισμα του ΣΔΟΕ ως «αντιεπιστημονικό» (15/2/2023) καθώς η επιλογή των δειγμάτων με τα οποία συγκρίθηκαν οι συμβάσεις της πρώην γενικής γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής έγινε με «τυχαίο τρόπο».

Όπως αναφέρεται, στην τετράμηνη έρευνα, ελήφθη υπόψη το έγγραφο της Επιτροπής Ανταγωνισμού, το οποίο δεν συμπεριέλαβαν οι πρώτοι ελεγκτές στο αρχικό πόρισμα, με το έγγραφο αυτό να οδηγεί στο συμπέρασμα πως δεν υπήρξε ούτε υπερτιμολόγηση ούτε ζημία σε βάρος του δημοσίου.

 

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ