Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν το μεσημέρι της Παρασκευής (23/4), ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου, Γρηγόρης Καρπούζης και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κορινθίας, Χρυσοβαλάντης Μέλλος, σχετικά με την πορεία των εμβολιασμών, την κατάσταση που επικρατεί στην Κορινθία, τα προβλήματα που εντοπίζονται και οι κινήσεις που γίνονται από εδώ και πέρα. Αυξάνονται οι εμβολιασμοί, συνεχίζει να πιέζεται το Νοσοκομείο, δεν επαρκεί το προσωπικό και γίνεται άνοιγμα σε εθελοντές (!) ιδιώτες.


 

O κ. Καρπούζης ξεκίνησε την ενημέρωση του, ευχαριστώντας τον Ιατρικό Σύλλογο και τον Χρυσοβαλάντη Μέλλο για τη μέχρι τώρα συνεργασία τους, στο κομμάτι της διαχείρισης και αντιμετώπισης της πανδημίας, αναφέροντας μάλιστα ότι ο πρόεδρος του Συλλόγου κάνει 17 εφημερίες το μήνα στο Νοσοκομείο Κορίνθου. Από την πλευρά του, ο κ. Μέλλος στη δική του τοποθέτηση, έθεσε το πρόβλημα στη σωστή του βάση, καθώς τόνισε ότι και άλλοι συνάδελφοι του κάνουν τις ίδιες εφημερίες, ωστόσο δεν αυτή η λύση στο πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού. “Το πρόβλημα είναι κεντρικό, είναι της ίδιας της πολιτείας”, όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Καρπούζης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλο το προσωπικό του Νοσοκομείου

Πάντως, αμφότεροι αναφέρθηκαν στις τοποθετήσεις τους, στο άνοιγμα του Ιατρικού Συλλόγου προς τους ιδιώτες γιατρούς, αλλά και σε νοσηλευτές που δεν εργάζονται, ώστε να βοηθήσουν το Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, εθελοντικά. Γίνεται κατανοητό από τη συγκεκριμένη ύστατη προσπάθεια του διοικητή και του προέδρου, πως το Νοσοκομείο έχει φτάσει σε οριακή κατάσταση με τους 20 γιατρούς που έχουν προστεθεί στο δυναμικό τον τελευταίο 1,5 χρόνο να μην είναι αρκετοί.

Περισσότεροι από 9.000 άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί μέχρι σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, ενώ σημαντική είναι η είδηση ότι προστίθεται νέα εμβολιαστική γραμμή με το εμβόλιο της Johnson & Johnson. 26.176 άνθρωποι από την Κορινθία έχουν εμβολιαστεί μέχρι τώρα. Επίσης σημαντικό, το γεγονός πως έχουν διπλασιαστεί οι εμβολιασμοί το τελευταίο 15ήμερο.

To Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου διαθέτει 50 απλές κλίνες COVID και 6 κλίνες ΜΕΘ. “Οι εισαγωγές είναι αρκετές, δεν θα πρέπει να χαλαρώσουμε” υπογράμμισε ο Χρυσοβαλάντης Μέλλος.

Είναι σημαντικό να αναφερθεί, ότι μέχρι σήμερα δεν έχουν καταγραφεί παρενέργειες σε συμπολίτες μας από τα εμβόλια. Επιπρόσθετα, το Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου συνεχίζει να παρέχει τις υπηρεσίες του σε όλα τα περιστατικά, με τη διαφοροποίηση πως πραγματοποιούνται μόνο τα επείγοντα χειρουργεία και ελάχιστα από τα τακτικά.

επιμέλεια: Αντώνης Σουκαράς
video-edit: SzisidiS


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ