Η εταιρεία κατασκευής ισχυρίζεται ότι θα επιτύχει τελική ταχύτητα πάνω από 300 μίλια/ώρα και μέγιστο φορτίο 600 κιλών, σε υψόμετρο 15.000 πόδια


 

Η εταιρία JetPack Aviation με έδρα την Καλιφόρνια, εργάζεται σε μια μοτοσικλέτα με κινητήρα με τζετ και ολοκλήρωσε πρόσφατα μια αρχική δοκιμή πτήσης του πρωτοτύπου της.

Η εταιρεία ολοκλήρωσε πέντε μήνες δοκιμών τον Μάιο, επιτυγχάνοντας αρκετά σημεία αναφοράς, όπως η επίδειξη των δυνατοτήτων του Speeder να απογειώνεται, να αιωρείται, να εκτελεί αργές και ομαλές μεταβάσεις πτήσεων».

Το Jetpack Aviation Speeder πρόκειται να είναι διαθέσιμο σε ψυχαγωγικό και στρατιωτικό ή εμπορικό μοντέλο και θεωρείται ως αεροσκάφος κάθετης απογείωσης και προσγείωσης (VTOL) που θα είναι αρκετά εύκολο να μεταφερθεί ακόμη και σε ρυμουλκούμενο αυτοκινήτου ή μοτοσικλέτας.

Η εταιρία ισχυρίζεται ότι θα είναι σε θέση να πετύχει τελική ταχύτητα πάνω από 300 μίλια / ώρα και να μεταφέρει μέγιστο φορτίο 600 κιλών, ταξιδεύοντας στα 15.000 πόδια πάνω από το έδαφος.

Η Jetpack Aviation στοχεύει στη χρήση ενός μικρότερου πλαισίου με πάνελ αμαξώματος από ανθρακονήματα για το επόμενο πρωτότυπο μοντέλο, το οποίο θα έχει ένα πλήρως διαμορφωμένο σώμα και συμπαγή φτερά.

Τα τελικά μοντέλα λιανικής της μοτοσικλέτας αναμένεται να τροφοδοτούνται με έως και οκτώ κινητήρες το καθένα. Ενώ οι τρέχοντες κινητήρες του μπορούν να λειτουργούν με καύσιμο τζετ, ντίζελ ή κηροζίνη.

Το Speeder θα κοστίσει περίπου 380.000 δολάρια…


 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here