Έναν χρόνο θα διαρκέσει η πρωτότυπη καμπάνια στην Ισπανία για την οδική ασφάλεια, έχοντας ήδη κεντρίσει το ενδιαφέρον όλων


 

Η νέα συγκλονιστική καμπάνια με το σύνθημα «0,0» παραπέμπει στο ποσοστό αλκοόλ στο αίμα των οδηγών, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν 4 στους 10 οδηγούς που σκοτώνονται στο δρόμο, είχαν καταναλώσει αλκοόλ.

Έτσι στην περιφέρεια της Ναβάρα, έχουν μισθωθεί δυο νεκροφόρες που κυκλοφορούν στους δρόμους με το σύνθημα της συγκεκριμένης καμπάνιας.


Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών της περιφέρειας η καμπάνια δεν θέλει να είναι ουδέτερη, αλλά σοκαριστική και σκληρή για να κάνει τον κόσμο να αναλογιστεί την πραγματική κλίμακα των κινδύνων που φέρνει ο συνδυασμός ποτό και οδήγηση.

Στην παρουσίαση αναφέρθηκε ότι περισσότερο από το 30% των ατυχημάτων προκαλείται από οδηγούς που έχουν καταναλώσει αλκοόλ ή ναρκωτικά.

Η καμπάνια συνοδεύεται από συγκινητική εκδοχή του δημοφιλούς τραγουδιού «Dart del coxte», που ερμηνεύεται από ένα κορίτσι που εμφανίζεται τραυματισμένη μετά από ατύχημα στο οποίο η μητέρα της τελικά πεθαίνει.

 

 

πηγή: in.gr

 

 

 

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ