Κατελήφθη εργαστήριο που περιείχε παθογόνους μικροοργανισμούς ιλαράς και χολέρας στο Σουδάν


 

«Υψηλός κίνδυνος βιολογικού κινδύνου» στην πρωτεύουσα του Σουδάν, Χαρτούμ, αφού μια από τις αντιμαχόμενες πλευρές κατέλαβε ένα εργαστήριο που περιείχε παθογόνους μικροοργανισμούς ιλαράς και χολέρας, δήλωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Γενεύη μέσω βιντεοσύνδεσης από το Σουδάν, ο Νίμα Σαΐντ Αμπίντ του ΠΟΥ, δήλωσε ότι οι τεχνικοί δεν μπόρεσαν να έχουν πρόσβαση στο Εθνικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας για να εξασφαλίσουν τα υλικά.

«Αυτή είναι η κύρια ανησυχία: δεν υπάρχει πρόσβαση στους τεχνικούς του εργαστηρίου για να πάνε στο εργαστήριο και να περιορίσουν με ασφάλεια τα βιολογικά υλικά και τις ουσίες που υπάρχουν», είπε, αρνούμενος να διευκρινίσει ποια πλευρά κατέλαβε την εγκατάσταση.

459 νεκροί από τις συγκρούσεις

Οι νεκροί είναι τουλάχιστον 459 άνθρωποι και οι τραυματίες 4.072 από τις μάχες που σημειώνονται από το Μεγάλο Σάββατο και μετά ανάμεσα στον στρατό υπό τον Αμπντέλ Φατάχ αλ-Μπουρχάν και την παραστρατιωτική οργάνωση RSF του Μοχάμεντ Χαμντάν Ντάγκλο ή απλώς Χεμέτι, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΠΟΥ.

Οι συγκρούσεις έχουν παραλύσει τα νοσοκομεία και άλλες βασικές υπηρεσίες και έχουν αφήσει πολλούς εγκλωβισμένους στα σπίτια τους με μειωμένα αποθέματα τροφίμων και νερού.

 

 

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ