Το εντυπωσιακό φαινόμενο θα ξεκινήσει λίγο μετά το μεσημέρι της Τρίτης, ενώ η επόμενη ηλιακή έκλειψη που θα είναι ορατή από τη χώρα μας, θα είναι το 2027


 

Την Τρίτη 25/10, η Ομάδα Αστρονομίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κορίνθου θα πραγματοποιήσει εκδήλωση, με σκοπό την παρακολούθηση του φαινομένου της Ηλιακής έκλειψης του Ηλίου, στις  12:30, στον χώρο κάτω από το Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου (πάρκινγκ – λιμάνι), από τα τηλεσκόπια της!

Η μερική έκλειψη Ηλίου, θα είναι ορατή στο βόρειο ημισφαίριο, μεταξύ άλλων και στη χώρα μας, ξεκινώντας λίγο μετά το μεσημέρι, ενώ η επόμενη ηλιακή έκλειψη που θα είναι ορατή από τη χώρα μας, θα πραγματοποιηθεί το 2027.

Η μέγιστη φάση της έκλειψης θα παρατηρηθεί στην Κεντρική Ρωσία και στη Δυτική Σιβηρία, όπου η Σελήνη θα καλύψει περίπου το 85% του ηλιακού δίσκου.
Στην κεντρική Ελλάδα η διάρκεια της έκλειψης θα είναι περίπου 2 ώρες και 15 λεπτά. Θα αρχίσει στις 12:36, η μέγιστη κάλυψη του ηλιακού δίσκου θα συμβεί στις 13:43 και το φαινόμενο θα ολοκληρωθεί στις 14:51.

Η Ομάδα Αστρονομίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κορίνθου , υπενθυμίζει στους πολίτες ότι δεν είναι καθόλου ασφαλές να παρακολουθήσουμε την ηλιακή έκλειψη με γυμνό μάτι και πως θα πρέπει οπωσδήποτε να λαμβάνονται οι απαραίτητες προφυλάξεις (ειδικά γυαλιά ή χρήση ηλιακού φίλτρου), προκειμένου να μην βλάψουμε την όρασή μας καθώς και την κάμερά μας.

 

 

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ