O τρόπος με τον οποίο το υπουργείο Εσωτερικών της Γερμανίας μεθόδευσε την παράταση του πρώτου lockdown στη χώρα ζητώντας… κατά παραγγελία τρομολαγνικά σενάρια από συγκεκριμένους επιστήμονες.


 

Σε μια σοκαριστική αποκάλυψη που προκαλεί σάλο, όχι μόνο στη Γερμανία, αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη προχώρησε η εφημερίδα Die Welt. Σε αναλυτικό άρθρο στο φύλλο της προηγούμενης Κυριακής, αποκαλύπτει πώς το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών με εισηγήσεις κατά παραγγελία και πολιτικές σκοπιμότητες κατάφερε να επιτύχει αλλά και να δικαιολογήσει στους πολίτες τη χρονική επέκταση του πρώτου lockdown.

Εν ολίγοις το υπουργείο Εσωτερικών της Γερμανίας «προσέλαβε» συγκεκριμένους επιστήμονες του παγκοσμίου φήμης Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ, αλλά και άλλων πανεπιστημίων, για να συντάξουν μια έκθεση που θα τρομοκρατούσε τους πολίτες, δημιουργώντας έτσι το κατάλληλο κλίμα για περισσότερα «κατασταλτικά μέτρα».

 

Η Die Welt, μάλιστα, έχει στην κατοχή της πάνω από 200 σελίδες αλληλογραφίας μεταξύ του Ινστιτούτου και του υπουργείου που χρονολογούνται τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2020, στις οποίες απέκτησε πρόσβαση έπειτα από πολύμηνη νομική διαμάχη με το Ρόμπερτ Κοχ και αποτελούν ατράνταχτη απόδειξη.

Στα έγγραφα που δημοσιοποιεί η έγκυρη γερμανική εφημερίδα , αποκαλύπτεται ο τρόπος με τον οποίο το υπουργείο επιβάλει ουσιαστικά τον τρόμο στους πολίτες, πρέπει να προκληθεί «σοκ» και «φόβος» στη γερμανική κοινή γνώμη έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η «υπακοή» της στα μέτρα περιορισμού.
Επισημαίνεται πως οι καμπάνιες στα ΜΜΕ θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν εικόνες ανθρώπων που πεθαίνουν από δύσπνοια επειδή δεν υπάρχουν διαθέσιμα κρεβάτια εντατικής.

Ενδεικτικά τα όσα αναφέρει το κείμενο των Γερμανών επιστημόνων (σελ. 13 του εγγράφου) όπου γίνονται συστάσεις για το πώς να σχεδιαστεί η επικοινωνία προς την κοινή γνώμη: «Για να επιτευχθεί η επιθυμητή αίσθηση σοκ, πρέπει να εξηγηθούν συγκεκριμένα οι επιπτώσεις της μόλυνσης στην ανθρώπινη κοινωνία: (1) Πολλοί σοβαρά νοσούντες νοσηλεύονται από τους αγαπημένους τους και πεθαίνουν αγωνιωδώς στο σπίτι, αγκομαχώντας για μια ανάσα. Η έλλειψη αέρα και η ασφυξία είναι πρωταρχικός φόβος για όλους.
Το ίδιο ισχύει και σε περιπτώσεις που δεν μπορεί κανείς να κάνει τίποτα για βοηθήσει τους δικούς του ανθρώπους που διατρέχουν θανάσιμο κίνδυνο >>

Όλα αυτά τα στοιχεία απελευθερώθηκαν μετά από μήνες δίκης από μια ομάδα δικηγόρων του Βερολίνου, οι οποίοι τα έστειλαν στη Die Welt. Πολλά σημεία τους είναι «μαυρισμένα», με ονόματα να λείπουν. Η αντιπολίτευση από την μεριά της απαιτεί διευκρινίσεις. Δεν μπορεί η πολιτική να παίρνει «απόψεις on demand» από την επιστήμη, λέει ο πρόεδρος του κόμματος Die Linke Ντίτμαρ Μπαρτς. Σύμφωνα με τον ίδιο, η πολιτική και η επιστήμη κάνουν μεταξύ τους ζημιά, επειδή η εμπιστοσύνη στην επιστήμη καταστρέφεται.

πληροφορίες: In.gr   Die Welt  
επιμέλεια: PRESS_CREW

  


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ