Πρωτοφανές περιστατικό μέσα στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού». 7χρονο αγόρι ενημέρωσε τη μητέρα του ότι έπεσε θύμα σεξουαλική κακοποίησης από έναν 14χρονο.


 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 7χρονος εκμυστηρέυτηκε στη μητέρα του ότι ο 14χρονος τον απομόνωσε στην τουαλέτα και τον κακοποίησε. Στη συνέχεια, ένας άνδρας ο οποίος υποστήριξε ότι ήταν πατέρας του 7χρονου – πληροφορίες αναφέρουν ότι ήταν τελικά νονός του- μπήκε έξαλλος στο νοσοκομείο, διαπληκτίστηκε με τον υπεύθυνο ασφαλείας στην είσοδο και τον ξυλοκόπησε. Έπειτα μπήκε στους χώρους της κλινικής, εντόπισε τον 14χρονο και πλάκωσε στο ξύλο.

Για το συμβάν μίλησε και ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, ο οποίος ανέφερε ότι στο νοσοκομείο φιλοξενούνται παιδιά τα οποία θα έπρεπε να είναι σε δομές πρόνοιας. Ο ίδιος υποστήριξε ότι το νοσοκομείο δεν έχει ευθύνη για το περιστατικό:

«Το Αγλαΐα Κυριακού φιλοξενεί 37 παιδιά. Το νοσοκομείο δεν έχει καμία ευθύνη. Σίγουρα τα φιλοξενούν για μήνες. Η εισαγγελική παραγγελία λέει να μπαίνουν για λίγες ημέρες για να τους γίνουν εξετάσεις. Αλλά επειδή δεν υπάρχουν προνοιακές μονάδες… Κάποια εμφανίζουν παραβατική συμπεριφορά, σχηματίζουν ομάδες… Τα παίρνουν από ένα νοσηρό οικογενειακό περιβάλλον και τα πηγαίνουν σε ένα ακατάλληλο περιβάλλον», είπε μεταξύ άλλων.

Σημειώνεται ότι την υπόθεση ερευνούν οι αρχές, με τους αστυνομικούς να συγκεντρώνουν καταθέσεις. Μάλιστα, ένα 13χρονο κορίτσι υποστήριξε ότι και εκείνη έχει κακοποιηθεί από τον 14χρονο.

Εντολή να διενεργηθεί άμεσα ΕΔΕ έδωσε ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μετά τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας. Η ΕΔΕ διεξαχθεί σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, προκειμένου να διερευνηθούν οι καταγγελίες της μητέρας του ενός ανηλίκου, σύμφωνα με τις οποίες το παιδί της έπεσε θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης από άλλο παιδί, μεγαλύτερο σε ηλικία.

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ