Ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης διευκρίνισε πως sms θα λάβουν μόνο όσοι είναι γραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση και πιθανότατα είχαν κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό, που δεν πραγματοποιήθηκε


 

Ο Γιώργος Γεωργαντάς διευκρίνισε ότι είναι απόφαση του Υπ. Υγείας προκειμένου να ενημερωθούν οι πολίτες, ενώ αποσαφήνισε ότι λόγω των κανόνων για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, «sms θα σταλούν μόνο σε όσους είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση και κατά κανόνα είχαν κλείσει κάποιο ραντεβού για εμβολιασμό, που δεν υλοποιήθηκε».

Ο κος. Γεωργαντάς προσέθεσε ότι «στην άυλη συνταγογράφηση είναι εγγεγραμμένοι περίπου 2,5 εκατομμύρια πολίτες, από τους οποίους περίπου 400.000 δεν έχουν εμβολιαστεί. Σε αυτούς, στο πλαίσιο της προληπτικής ιατρικής, θα γίνει μια υπόμνηση μέσω sms».

Για τους εμβολιασμένους με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson, ο κ. Γεωργαντάς είπε ότι «εντός διμήνου από την πρώτη δόση, έχουν δικαίωμα για την δεύτερη δόση. Θα έρθει και σε αυτούς υπενθυμιστικό μήνυμα».

Σε ότι αφορά την τρίτη δόση, ο κ. Γεωργαντάς είπε ότι «ήδη αποστέλλονται sms σε όσους είναι άνω των 50 ετών. Με το sms υπενθυμίζεται η δυνατότητα να γίνει η τρίτη, η λεγόμενη αναμνηστική δόση του εμβολίου, έναντι του κορονοϊού. Ισχύει το ίδιο και για όσους ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, ανεξαρτήτως ηλικίας».

Τέλος, επεσήμανε ότι η ενημέρωση δεν θα είναι καθημερινή αλλά θα έχει μια περιοδικότητα  και θα λειτουργεί ως υπενθυμιστικό μήνυμα για την υγεία του ιδίου του πολίτη αλλά και του συνόλου του πληθυσμού.


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ