Πολύ μεγάλο προβληματισμό προκαλούν τα τελευταία 24ωρα στην κυβέρνηση καθώς και στους ειδικούς επιστήμονες οι εικόνες συνωστισμού που παρατηρούνται σε κεντρικούς εμπορικούς δρόμους πολλών μεγάλων αστικών κέντρων της χώρας.


 Δεν είναι τόσο οι ουρές έξω από πολυκαταστήματα και αλυσίδες καταστημάτων όσο ο τεράστιος συνωστισμός, στους εμπορικούς δρόμους με τον κίνδυνο μετάδοσης του ιού να είναι ιδιαίτερα αυξημένος. Η αλήθεια είναι ότι σε πολλά καταστήματα σε προάστια και γειτονιές των μεγάλων πόλεων η κίνηση δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλη, και επομένως ο κίνδυνος αναζωπύρωσης της πανδημίας ιδιαίτερα μικρός, το ανθρώπινο κύμα σε άλλους δρόμους προκαλεί μεγάλο προβληματισμό αλλά και σκέψεις για το πώς μπορεί να μπει φραγμός σε αυτό το φαινόμενο.

Στην κυβέρνηση διαπιστώνουν ότι γίνεται κατάχρηση του SMS με κωδικό αριθμό 2, σε πολλές περιπτώσεις δεν υπάρχει καν SMS, και έτσι αναζητείται τρόπος να βρεθεί μία φόρμουλα που δεν θα επιτρέπει σε όποιον έχει για ψώνια να ξεπερνά το δίωρο.

Ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου, τόνισε πως ένα από τα μέτρα που εξετάζονται είναι να χρησιμοποιηθεί η ηλεκτρονική εφαρμογή e-katanalotis, προκειμένου ο πολίτης να βλέπει στο κινητό του τον διαθέσιμο χρόνο που έχει προκειμένου να ολοκληρώσει τη μετακίνησή του, επισημαίνοντας όμως ότι υπάρχουν κάποιες δυσκολίες, όπως είναι ότι ορισμένες ηλικιακές ομάδες δεν έχουν τη δυνατότητα να τη χρησιμοποιήσουν.

Επίσης, στις εικόνες συνωστισμού που παρατηρήθηκαν το Σαββατοκύριακο στην οδό Ερμού, με ουρές έξω από τα καταστήματα, αναφέρθηκε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, η οποία μιλώντας στο Open έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, σημειώνοντας πως σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελε να κλείσουν ξανά τα καταστήματα, ωστόσο «το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό είναι εξαντλημένο».


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ