Σε εξαιρετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου 13 Ιανουαρίου, η πρώτη συνάντηση γνωριμίας του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος.


 

Αμέσως μετά τη συνάντησή τους ο κ. Κασσελάκης δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Είχαμε μια εξαιρετική πρώτη συνάντηση γνωριμίας με τον Μακαριότατο. Συμφωνήσαμε μάλιστα να τα ξαναπούμε σε σύντομο χρονικό διάστημα. Από πλευράς μου εξέφρασα ότι οι αξίες της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ συνάδουν πλήρως με τις αξίες της Εκκλησίας, γιατί αυτό που θέλουμε εμείς να κάνουμε είναι να δώσουμε φωνή στους αδύναμους, να μπορέσουμε να προσφέρουμε αλληλεγγύη σε όλα τα κομμάτια της κοινωνίας μας και ειδικά σε αυτά που αισθάνονται κοινωνικό αποκλεισμό. Η Εκκλησία έχει ένα μεγάλο ρόλο να παίξει σε αυτή την πορεία και ο ΣΥΡΙΖΑ σίγουρα μπορεί να σταθεί με τον ακτιβισμό του στην κοινωνία στο πλευρό της. Μιλήσαμε πάνω σε αυτό το πλαίσιο για τη συμφωνία μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Μακαριοτάτου το 2018. Μια καλή συμφωνία, η οποία δυστυχώς δεν υλοποιήθηκε.

Όσον αφορά στις σχέσεις Κράτους και Εκκλησίας, θα είναι η πρόθεσή μου και εμάς ως αξιωματική αντιπολίτευση να συνεχίσουμε να την προωθούμε και ίσως και μια μέρα ως κυβέρνηση να την υλοποιήσουμε. Ευχαριστώ και πάλι τον Μακαριότατο για την υποδοχή του και πραγματικά θα είμαι στη διάθεσή του για να είμαστε χρήσιμοι στις σχέσεις μεταξύ Κράτους και Εκκλησίας».

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος, ανέφερε «η σημερινή συνάντηση ήταν μια συνάντηση γνωριμίας, ανταλλαγής απόψεων σε πράγματα τα οποία είναι γενικότερα. Μιλήσαμε για το έργο της Εκκλησίας, μιλήσαμε για την πορεία των συζητήσεων μέχρι τώρα Εκκλησίας και Πολιτείας. Ψάξαμε σημεία τα οποία εγώ από πλευράς δικής μου είπα θέλουνε ακόμα μελέτη και να προχωρήσουμε περισσότερο.

Η συνάντηση διεξήχθη μέσα σε αγαθή ατμόσφαιρα και είπαμε ότι θα ξανασυναντηθούμε.

Τώρα, αν πλανάται ένα ερώτημα που μερικοί θέλουν να έχουν μια απάντηση ως προς το θέμα του γάμου των ομοφυλοφίλων, εγώ να πω ότι είμαι επιφυλακτικός. Αλλά και ο κ. Κασσελάκης είπαμε ότι χρειαζόμαστε να έχουμε στα χέρια μας κάποιο νόμο, κάποιο κείμενο να το μελετήσουμε και στη συνέχεια θα τα ξαναπούμε».

Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου με τον κ. Κασσελάκη από την ανάληψη των καθηκόντων του ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και γίνεται στον απόηχο της απόφασης και της ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

 

 

πηγή: ertnews.gr

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ