Το βρετανικό Taste Atlas είναι ένας παγκόσμιος οδηγός παραδοσιακών πιάτων, τοπικών υλικών και εστιατορίων


 

Το Taste Atlas -που θεωρείται ως ένας από τους πιο δημοφιλείς οδηγούς για φαγητό με τεράστια απήχηση στα social media- έχει χαρτογραφήσει πάνω από 10.000 φαγητά και ποτά σε όλο τον πλανήτη και προσπαθεί να αναδείξει γεύσεις και συνταγές που δεν είναι τόσο δημοφιλείς.

Οι λίστες του site διαμορφώνονται σύμφωνα με τον μέσο όρο βαθμολογίας που δίνουν όσοι χρήστες του έχουν δοκιμάσει τα πιάτα και τις γεύσεις που αναφέρονται στην ιστοσελίδα.

Στην ψηφοφορία του 2022, η ελληνική κουζίνα αναδείχθηκε δεύτερη στον πλανήτη, πίσω από την ιταλική, ενώ ακολουθούν η ισπανική, η γιαπωνέζικη και η ινδική. Ως “το φαγητό με την καλύτερη βαθμολογία” για την Ελλάδα, αναφέρεται το λάδι Καλαμάτας, ενώ ακολουθούν τα φυστίκια Αιγίνης, τα ροδάκινα Νάουσας, το σαγανάκι και ο ντάκος.

Ειδικότερα, το σαγανάκι, ψηφίστηκε ως το δεύτερο καλύτερο πιάτο τυριού στον πλανήτη, -μετά το Raclette – από τους χρήστες του Taste Atlas, ενώ στην 33η θέση είναι η τυροκαυτερή και στην 49η οι τυροκροκέτες, ανάμεσα σε 50 εδέσματα τυριών.

“Ενώ οι τοπικές παραλλαγές του πιάτου περιλαμβάνουν τη χρήση τυριού φορμαέλα στην Αράχωβα και χαλούμι στην Κύπρο, το τυρί που χρησιμοποιείται σε ένα τυπικό ελληνικό σαγανάκι είναι συνήθως γραβιέρα, κεφαλογραβιέρα, κασέρι, κεφαλοτύρι, φέτα πρόβειου γάλακτος ή οποιοδήποτε άλλο “σφιχτό” τυρί που λιώνει καλά, χωρίς να χάσει το σχήμα του”, σημειώνει το site, επισημαίνοντας πως συνοδεύεται υπέροχα από αλκοολούχα παραδοσιακά ποτά, όπως το ούζο.

 

 

 

 

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ