100 ρομπότ απολύμανσης έχουν ήδη παραδοθεί σε νοσοκομεία, ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού


Στο πλαίσιο δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τα ρομπότ παρέχονται από τη δανική εταιρεία UVD, η οποία κέρδισε το σχετικό διαγωνισμό για την προμήθεια έκτακτης ανάγκης.

Τα ρομπότ μπορούν να απολυμάνουν ένα νοσοκομειακό δωμάτιο κανονικού μεγέθους σε 15 λεπτά με τη χρήση υπεριώδους ακτινοβολίας.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει δωρίσει ρομπότ απολύμανσης σε νοσοκομεία σε 22 χώρες: στο Βέλγιο, στην Τσεχία, στη Δανία, στη Γερμανία, στην Εσθονία, στην Ιρλανδία, στην Ελλάδα, στην Ισπανία, στην Κροατία, στην Ιταλία, στην Κύπρο, στη Λετονία, στη Λιθουανία, στο Λουξεμβούργο, στη Μάλτα, στην Ολλανδία, στην Αυστρία, στην Πολωνία, στην Πορτογαλία, στη Σλοβενία, στη Σλοβακία και στη Σουηδία.

Με τη χρήση ρομπότ απολύμανσης, τα νοσοκομεία μπορούν να εξασφαλίσουν ένα αποστειρωμένο περιβάλλον, χωρίς να εκθέτουν το προσωπικό τους σε περιττούς κινδύνους. Το προσωπικό καθαρισμού χειρίζεται το ρομπότ έξω από την αίθουσα που χρήζει απολύμανσης συνεπώς κανένας από τους εργαζόμενους δεν είναι παρών κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.

Οι παραδόσεις ρομπότ θα συνεχιστούν και το φθινόπωρο ενώ στόχος είναι η προμήθεια περισσότερων από 200 ρομπότ σε νοσοκομεία της ΕΕ που περιθάλπουν ασθενείς του κορονοϊού, τα οποία έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την εν λόγω τεχνολογία.


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ